Privremeni teškaški prvak UFC-a: Dajte mi Miočića!

SK Fight 20. stu 202313:49 0 komentara
xAndyxRowlandx PMI-5053-0006 via Guliver

Privremeni prvak UFC-a u teškoj kategoriji Tom Aspinall ne razumije zašto je i dalje samo privremeni.

Aspinall je nokautirao Sergeja Pavlovicha za samo 69 sekundi u sunaslovnom meču UFC-a 295 ranije ovog mjeseca i osvojio privremeni pojas nakon što je Jon Jones pretrpio ozljedu, a Jonesova prva zakazana obrana naslova u teškoj kategoriji protiv Stipe Miočića je otkazana.

S obzirom na to da je najbolji britanski prvak ostvario impresivnu pobjedu, on vjeruje da bi on trebao biti pravi prvak, a ne Jones.

“Mislim da bi Jonu Jonesu trebalo oduzeti naslov, da budem iskren, jer svi drugi to rade kad se tako ozlijede”, rekao je Aspinall Michaelu Bispingu na YouTube kanalu bivšeg prvaka u srednjoj kategoriji.

“Ne vidim zašto ga još uvijek ima, ne razumijem to. Trebao bih ja biti pravi prvak sada.”

Nakon UFC-a 295, izvršni direktor UFC-a Dana White rekao je da se planovi promocije za Jonesa nisu promijenili unatoč onome što je Aspinall postigao, te da je trenutni plan ponovno rezervirati borbu između Jonesa i Miočića. Aspinall, poput mnogih stručnjaka u MMA zajednici, ne razumije zašto postoji želja promocije vidjeti Jonesa protiv Miočića nakon UFC-a 295.

“Teško je reći, a da ne zvučim nepristojno, ali tko više priča o Jonu Jonesu i Stipi”, upitao je Aspinall.

“Zašto dobivamo ovu borbu za nasljeđe? I oni mogu raditi po svojim pravilima? Što je zapravo borba za naslijeđe – borba za umirovljenje a ista je za titulu? Želim se boriti protiv Stipe, a zatim protiv Jona Jonesa. Mislim da su sve ove druge stvari smeće. Prestanite ga sada štititi, prestanite štititi svog dječaka Jona Jonesa na vrhu. Ako je ozlijeđen, neka se makne s puta i ja ću se boriti protiv Stipe.”