Fury: Samo je jedan pobjednik, sigurno ću slomiti Usika

SK Fight 17. stu 202315:11 0 komentara
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge via Guliver Image

Tyson Fury uzeo je kratku stanku od svog uobičajenog niza uvreda na tiskovnim konferencijama kako bi opravdao svoje samopouzdanje da postane sljedeći neprikosnoveni prvak u boksu.

Oleksandr Usik sjedio je na drugom kraju podija i smješkao se dok je slušao svog budućeg suparnika tijekom njihove prve tiskovne konferencije sinoć navečer u OVO Areni Wembley Areni u Londonu. Njih dvojica će se sastati 17. veljače u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Pobjednik će biti okrunjen kao prvi neprikosnoveni prvak u 21. stoljeću, što Fury vidi kao neizostavljeni zaključak.

“Obojici nam je suđeno da budemo ovdje jer smo zaslužili. Postoji samo jedan pobjednik. Suđeno mi je da postanem neprikosnoveni prvak”, odlučno je izjavio nepobjedivi Britanac.

“Što je važnije od toga, suđeno mi je da zacementiram svoje nasljeđe kao teškaš broj jedan ove ere. Da bih stigao tamo, sve što moram učiniti je pobijediti ovog malog čovjeka. To je to. Jednostavno.”

Mančesterski Fury (34-0-1, 24KO) je dvostruki i aktualni linearni prvak u teškoj kategoriji koji će četvrti put braniti svoj WBC naslov. Ukrajinski Usik (21-0, 14KO), bivši neprikosnoveni kralj kruzer kategorije – riskira svoje ujedinjene WBA, IBF i WBO naslove po treći put. Osvajač zlatne olimpijske medalje iz 2012. i prvak u dvije kategorije ima za cilj pridružiti se Evanderu Holyfieldu kao tek drugi borac u povijesti koji će u potpunosti ujediniti i kruzer i tešku kategoriju.

Uzastopne pobjede nad Anthonyjem Joshuom (26-3, 23KO) i nokaut u devetoj rundi Daniela Duboisa 26. kolovoza dovoljan su dokaz da se Usik odavno navikao na tešku kategoriju. Ipak, visokorangirani sudionik u „pound 4 pound“ ljestvici daje 15 cm visine i 18 cm dosega gotovo 206 cm visokom Furyju, zapanjujuće okretnom i kompletnom boksaču za te dimenzije.

“Znam da je to lakše reći nego učiniti”, rekao je Fury o zadatku koji je pred njim.

“Oleksandr je dobar boksač, uglađen i sve to. Ali slušaj, vidio sam mnogo, mnogo ljudi poput njega prije. Kad se suoče s velikim čovjekom, muče se. Mučit će se i on 17. veljače i izgubit će. Slomit ću ga, sigurno.”