UFC 303 oborit će sve rekorde!? ‘Želimo događaje u različitim gradovima!’

SK Fight 13. svi 202413:19 0 komentara
AP Photo/Gregory Payan via Guliver

UFC se priprema za povijesni događaj budući da je UFC 303 spreman oboriti rekorde sa iznosom prodanih ulaznica većim od 20 milijuna dolara, označavajući značajnu prekretnicu u povijesti promocije.

Ovo postignuće pripisuje se dugo očekivanom povratku Conora McGregora, koji bi trebao predvoditi događaj protiv Michaela Chandlera u obračunu velter kategorije u T-Mobile Areni u Las Vegasu. McGregorov povratak izazvao je ogromno zanimanje, što je dovelo do porasta cijena ulaznica i nagađanja da bi UFC 303 mogao premašiti trenutni UFC rekord svih vremena.

Izvršni direktor UFC-a Dana White potvrdio je tijekom konferencije za novinare nakon priredbe u St. Louisu da je prihod događaja već sada premašio 20 milijuna dolara, pokazujući veličinu McGregorove zvijezdane moći. Meč između McGregora i Chandlera kulminacija je dugo očekivanog povratka irske superzvijezde, koji se posljednji put natjecao u srpnju 2021. McGregorov izostanak iz oktogona, zajedno s njegovom ozljedom u trilogiji protiv Dustina Poiriera, samo je pojačao iščekivanje okružujući njegov povratak. Chandler, strašan protivnik, odlučan je ostaviti svoj pečat protiv McGregora, pripremajući pozornicu za uzbudljiv okršaj između dva iskusna borca.

Događaj, zakazan za 28. lipnja, izazvao je veliku pozornost, s VIP paketima ulaznica koji nude ekskluzivan pristup i pogodnosti za fanove željne svjedočiti McGregorovom povratku. Cijene ulaznica porasle su do neviđenih razina, s VIP paketima koji dosežu i do 12.000 dolara po sjedalu, odražavajući ogromnu potražnju za ovim povijesnim događajem.

Dana White je izrazio i potrebu da se UFC događaji premjeste iz nijhovog doma Apex centra u Las Vegasu, naglašavajući želju za povratkom u normalu i energijom publike uživo diljem svijeta. Istaknuo je važnost prisutnosti navijača u stvaranju naelektrizirane atmosfere, naglašavajući utjecaj publike uživo na borce i cjelokupno iskustvo događaja.

Upitan znači li to kraj Apexa kao najčešće korištenog mjesta za UFC događaje, White je odgovorio potvrdno. “To je ono što već dugo govorim”, rekao je.

“Moramo izaći iz Apexa i početi organizirati više događaja u svim tim različitim gradovima, i počinjemo to činiti. Ove godine ćemo to učiniti. Od kraja pandemije govorili smo da je Apex ubojica hypea koji šteti proizvodu i sposobnosti UFC-a da razvije sljedeću generaciju zvijezda. S atmosferom poput St. Louisa, čak ni štreberi u računovodstvu ne mogu poreći da ima smisla vratiti se na cestu.“

Nadamo se da će ponovo sjetiti i Zagreba koji je imao čast ugostiti najjaču svjetsku borilačku organizaciju 2016. godine.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!