Pratite na SK: Hrvat koji lovi UFC!

SK Fight 19. stu 202218:45 > 18:45

FNC-ovog prvaka i hrvatskog borca Daniela Bažanta sutra čeka težak ispit u, po mnogima najboljoj europskoj promociji, Cage Warriorsima gdje će mu protivnik biti Morgan Charriere.

Tko je Danijel Bagi Bažant? Prvak perolake kategorije u regionalnim okvirima slobodne borbe MMA čeka trenutak svoje karijere. S njim je razgovarao naš UFC-ov stručnjak Ozren Radavić, a cijenjeni event kreće od 19:30 sati iz Londona, a sve možete pratiti na SK4.

“Čeka me tjedan kad se skida najviše kilograma, naporni su treninzi, tijelo traži što više vode, manje jedem, ali dobro što je tu je. Ja sam ti nakon borilačkog spektakla u pulskoj Areni početkom rujna već bio u treninzima.”

Kako si završio u MMA?

“Ja sam kao klinac bio divljak, uvijek sam radio nerede. Probao sam nogomet, rukomet, te klasične sportove uvijek, a onda sam u jednom trenutku otišao u boks. Trenirao sam do 17, 18 godine, a onda me oko tih godina milijun obveza odvuklo od tog sporta. S 22, 23 godine igrao sam mali nogomet s ekipom, i jednu večer me uhvatilo nešto u nozi. Stanem na vagu, kad ono 96 kilograma. Imao sam jednog prijatelja, vježbali smo stalno kod njega, i znaš kako je to, uvijek borba do smrti ha-ha. Na početku 2017. sam krenuo kod Zelga Galešića u MMA i tako je tu krenulo.”

Zanima nas ova borba protiv Morgana Charrierea?

“Zadnja tri meča sam se taktički sve dobro pripremili tako da nisam trebao ništa posebno raditi. Kako mu me pripremili, sve su napisali na papir i ja sam se samo toga pridržavao. Ispalo je najbolje. Sve je bilo savršeno spremno. Dvorana, doma, prehrana, sve je savršeno funkcioniralo. Nadam se da ćemo sve tako pripremiti i za London.

Za ovu borbu su saznao tek prije dvadesetak dana, da li te to iznenadilo?

“Trenirao sam normalno, nisam na ništa morao paziti. U početku dok su crijeva puna izgubio sam 4-5 kg u dva tri dana. A onda počinje sve teže. Biljne masti su problem, više nego šećer. Najteže je skidati kilograme pri kraju. To donosi i puno patnje. Još moram skinuti 5,7 kg.

Morgan se nije neko vrijeme borio, ovo je prilika možda da se pobjedom napravi veći korak u karijeri. Naravno, nije UFC predaleko?

“Iskreno ja imam svoj posao, meni skidanje kg i borbe oduzima puno vremena. Bolje zarađujem na svom poslu, danas sutra ja teško mogu živjeti od borbe. Puno sam svog novca uložio, zato mi je puno sigurniji moj osnovni posao.”

Nešto o suparniku?

“Biti će to bespoštedna borba, mi smo obojica na borbu dvije od UFC-a. On ima dobru kombinaciju prednji direkt, zadnji kroše. Ima jako dobre eskivaže. Ide u rušenje kada god mu se to dopusti. Brz je, eksplozivan jak, to je sjajan borac.

Ostali dio razgovora pogledajte u našem videu.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar