Jaganjac za SK: Situacija u hrvatskom rukometu je jako loša

Rukomet 26. sij 202310:39 > 10:39
xLobeca Krausex via Gulvier

Hrvatska nije ispunila minimalan cilj na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, a to je ulazak u četvrtfinale. Kauboji su na kraju završili na devetom mjestu, a mnogi su tijekom i nakon turnira zazivali ime i Halila Jaganjca.

Halil Jaganjac ozlijedio se u bundesligaškoj utakmici svog Rhein-Neckar Löwena protiv HC Erlangena krajem prošle godine. Stradalo je rame, pa Jaganjac nije mogao pomoći Hrvatskoj na ovom Svjetskom prvenstvu.

Legendarni trener Veselin Vujović u nedavnom razgovoru za Sport Klub rekao je da se vidio nedostatak trojice igrača.

“Također tu nema Lučina i Jaganjca, a ja vam kategorično tvrdim da bekovski trio Jaganjac, Lučin i Stepančić može zajedno igrati u klubu koji će osvojiti rukometnu Ligu prvaka.”

Jaganjac nam se javio, a prvo i logično pitanje koje smo mu postavili bilo je – kako je?

“Dobro sam, još sam u Rijeci jer mi je klub dopustio da radim prvu fazu rehabilitacije nakon operacije kod kuće i na tome sam im jako zahvalan. Najteže je iza mene, polako mi se vraća snaga i pokretljivost u ramenu, a i napokon sam dobio dozvolu ponovo trčati i raditi treninge što me jako veseli. Za tri tjedna se vraćam u Njemačku u klub, a natrag na terenu ću biti nadam se u svibnju, dakle pred kraj sezone”, rekao je dobre vijesti Halil za Sport Klub.

Za Jaganjca je prošla godina bila dosta dramatična – potres mozga u siječnju dok je još bio u Nexeu, pa je s našičkim klubom ostvario uspjeh u Europa ligi (završili su 4.), potpisao je i za bundesligaša i imao debi, ali na kraju godine opet ozljeda… Kako Halil gleda na 2022.?

“Za mene je 2022. godina bila možda i najuspješnija u mojoj karijeri. Igrao sam zasigurno najbolji rukomet u životu i u Nexeu i u Rhein Neckar Löwenu sve do ozljede. Tako da sam jako zadovoljan, bez obzira na ozljede, one su sastavni dio ovog grubog sporta i nema igrača koji ih je u karijeri zaobišao. Naravno da mi je žao kad ne mogu biti s dečkima u klubu i reprezentaciji, ali ne preostaje mi ništa nego vrijedno raditi i pokušati se što prije vratiti na teren, uvijek sam pozitivan tako da sve podnosim dobro”, kaže nam Jaganjac.

Hrvatska je ispala sa SP-a, a mnogi su nekako zazivali i njegovo ime, no Jaganjac misli da se njegov izostanak i nije osjetio.

“Reprezentacija Hrvatske, hvala Bogu, ima veliku bazu igrača i puno jako kvalitetnih momaka igra na mojoj poziciji, tako da mislim da se moj izostanak nije osjetio. Dečke sam gledao i bio uz njih svaku utakmicu, i jako mi je žao te prve s Egiptom koja nam je u stvari odredila cijeli turnir, mislim da je to bio samo loš dan, nažalost dogodio se u baš nezgodnom trenutku. Ja sam i dalje vrlo ponosan na utakmicu protiv Danske gdje se vidjelo da je svjetski prvak protiv nas jedva izvukao remi i mislim da se iz nje može zaključiti da i dalje imamo veliku kvalitetu.”

S kolegama iz reprezentacije je u kontaktu.

“S dečkima sam naravno u komunikaciji, svi smo tužni jer smo se nadali da će se proći u to četvrtfinale, ali nadam se da su kvalifikacije za Olipmijske igre osigurane ovim devetim mjestom što je najvažnije od svega.”

Ovih dana često se potezalo pitanje, a mnogi su i komentirali da je hrvatski rukomet “u slobodnom padu”. Halil misli da naš rukomet ima budućnost, ali tu je bitna jedna stvar.

“Mislim da hrvatski rukomet ima budućnost, ali mislim da je neophodno da netko počne ulagati u rukomet u Hrvatskoj, osim Nexea i Zagreba. Ako želimo u budućnosti zadržati kvalitetu, naša domaća liga će morati postati jača i ozbiljnija. Trenutno je situacija dosta loša i mislim da je svake godine liga sve slabija.”

Hrvoje Horvat nakon ispadanja sa SP-a imao je pomalo bizaran ispad prema novinarki kada ga je pitala ima li podršku Saveza, no sasvim je izgledno da je Horvat bivši. Jaganjac je s njim surađivao i u Nexeu i u reprezentaciji, pa nam je dao svoje mišljenje o njemu i tome kako se prema njemu ponio.

“Trener Horvat mi je bio prvi trener u Nexeu i uvijek je bio izrazito korektan prema meni, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Mogu samo reći da je jako posvećen svom poslu i daje sve od sebe.”

I za kraj, zanimalo nas je što Halil očekuje od ove 2023.?

“Od ove godine očekujem prije svega da budem zdrav i bez ozljeda, ići ću dan po dan pa ćemo vidjeti na kraju kako će se sve posložiti”, zaključuje Jaganjac za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar