‘Gidsel neće biti velik igrač, Dule je za njega gospodin’

Rukomet 19. sij 202323:01
Petter Arvidson / BILDBYRAN via Guliver Images

Naši proslavljeni rukometaši Petar Metličić i Goran Šprem bili su silno kritični prema danskom igraču Mathiasu Gidselu koji nije prihvatio ruku isprike Domagoja Duvnjaka...

Sporna situacija dogodila se u prvom poluvremenu kada je Duvnjak oštro ušao Gidselu i oborio ga na tlo. Danac se poslije nekoliko minuta ukazivanja pomoći pridigao, nakon čega mu je Duvnjak pružio ruku i ispričao mu se, no Gidsel ga je odbio.

“Odigrali smo jako dobro i strpljivo, pogotovo u napadu. Mislim da smo zaslužili pobjedu po svemu prikazanom, ali isto tako moramo naglasiti, ova dva suca su loša. Sve ključne situacije i ili-ili faule prevagnuli su na dansku stranu. Gidsel može biti MVP na tri olimpijade, ali neće biti ni sjena gospodinu Duvnjaku, za mene nikad neće biti veliki igrač. Dobio je batina danas i dobit će on još batina, da mi možemo ući u teren, ne bi se dobro proveo”, rekao je u studiju RTL-a Petar Metličić.

Na Gidsela se okomio i Goran Šprem.

“Gidsel, tebe može biti sram za način kako se ponašaš, uz sve svoje kvalitete, nikad nećeš biti veliki igrač. Dule nije pikzibner, gospodin je, dao ti je ruku, a ti si odbio. Vrlo bahato.”

O utakmici i ostatku turnira Šprem je dodao:

“Čestitke svim igračima, danas su odigrali kako želimo i znamo da Hrvatska može. Hrvatska želi da ovakve utakmice gledamo u kontinuitetu. Pomiješane su emocije jer da smo dobili Egipat i imali ovaj remi, sada bismo bili u euforiji, jedna utakmica ti sve preokrene, jako mi je žao. Svaka čast Šipi, uništio ih je, svaka čast Glavašu.”