Posrnuli div Formule 1 najavio velike promjene

HOCH ZWEI via Guliver

McLaren je objavio temeljite promjene u svojoj organizacijskoj strukturi F1 momčadi u kojoj će mjesto tehničkoga direktora napustiti James Key, a njegovo mjesto zamijenit će tri osobe, uključujući Davida Sancheza koji je nedavno napustio Ferrari.

Momčad McLarena je nakon razočaravajućih performansi prošle sezone, koji su ove godine još gori, donijela odluku da se James Key udalji od jedne uloge izvršnog tehničkog direktora, koji nadzire cjelokupnu tehničku operaciju, piše MaxF1.

Umjesto toga, uvest će tehnički izvršni tim Formule 1 koji se sastoji od tri nove specijalizirane uloge tehničkog direktora, koji će izravno odgovarati voditelju momčadi Andrei Stelli. James Key, izvršni tehnički direktor napustio je momčad kao dio ovog restrukturiranja.

David Sanchez vraća se u McLaren kao tehnički direktor, glavni odgovorni za koncept bolida i performanse nakon desetljeća u Ferrariju, i donosi značajnu stručnost i inovacije. David će se momčadi pridružiti 1. siječnja 2024.

Usporedno s ovim promjenama, Piers Thynne prelazi na proširenu ulogu glavnog operativnog direktora za F1 momčad. Ova nova uloga podržat će voditelja u misiji inovacija i podizanja standarda u McLarenu, kako bi bio snažno pozicioniran da se natječe u vrhu poretka.

Na ovoj se reorganizaciji radilo nekoliko mjeseci i odvija se prije nekoliko novih ključnih infrastrukturnih projekata koji bi trebali biti uključeni u fazama tijekom 2023.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare