Mike Tyson: Fury će nadjačati Usika i pobijediti

SK Fight 20. stu 202315:46 0 komentara
AP Photo/Yazeed Aldhawaihi via Guliver

Bivši neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson i dalje je na strani Tysona Furyja u nadolazećem obračunu protiv Oleksandra Usika

Dana 17. veljače u Saudijskoj Arabiji, Fury i Usik sudariti će se u neosporivoj borbi s IBF, IBO, WBA, WBO, WBC naslovima na kocki. Izgledi za pobjednika na kladionicama postali su puno bliži nakon nedavnog Furyjevog nastupa protiv MMA veterana Francisa Ngannoua.

Prošlog mjeseca, Fury je osigurao tijesnu pobjedu u deset rundi podijeljenom odlukom protiv Ngannoua, koji je imao svoj profesionalni debi. Očekivalo se da će Fury ostvariti laganu pobjedu ali to je završilo kao vrlo natjecateljska borba. Fury je i pao u trećoj rundi i imao je problema s Ngannouovim stilom. Neočekivana kazna, koju je Fury dobio u borbi, prisilila je na odgodu borbe s Usikom za 2024.

Tyson je trenirao i savjetovao Ngannoua u tjednima koji su prethodili toj borbi. Dok je Fury pokazao lošu izvedbu, Tyson vjeruje da će ‘Ciganski kralj’ na kraju nadjačati manjeg Usika.

“Hej, trebali bismo ne fokusirati se na ono što je Fury napravio protiv Ngannoua, ali morate shvatiti da je on još uvijek prvak. Učinio je tu noć sjajnom. Dao je Francisu priliku i to je za njega bila samo loša noć u uredu. Svi imamo loše noći, a slušajte, to je bila njegova loša noć”, rekao je Tyson.

“Veselim se toj borbi između Furyja i Usyka. Bit će to zanimljiva borba. Idem prema Tysonu Furyju jer mislim da će ga nadjačati. Mislim da je Fury on najbolji boksač na svijetu, posebno u teškoj kategoriji. Veliki borci gube, veliki borci izgledaju loše, ali to ih ne sprječava da i dalje budu veliki borci”, zaključuje jedan od najboljih boksača u povijesti.