Horvat: To će biti naš forte kroz ovaj Euro

Rukomet 14. sij 202212:54 > 12:55
guillaumebresson/Panoramic

Zlatko Horvat koji igra za mađarski Dabas KK zbog zaraze koronavirusom nije mogao biti na utakmici Hrvatske i Francuske (22:27) na otvaranju Eura u Szegedu.

Horvat kaže da je svoj dio u reprezentaciji odradio.

“Gledajte, svoj sam dio u reprezentaciji odradio, već sam se prije pomirio da je to to. Ovako na daljinu, malo mi je teško to sve gledati iskreno, ali moram se priviknuti na situaciju. Nije da sam ja sad nešto to pretjerano, da mi je žao što nisam tamo. Naravno, moraš biti svjestan svojih granica, jednostavno nisam više spreman za turnirski sistem”, rekao je Horvat za Net.hr.

Prokomentirao je i utakmicu protiv Francuza.

“U početku se kod nas vidjela ta nervoza, ali to je sve normalno, kad imaš dosta igrača koji su prvi puta ovdje. No, ime se ta nervoza makne, čim su oni vidjeli da mogu parirati jednoj Francuskoj, pokazali su što znaju i mogu. Naravno, ima tu još puno toga za popraviti, ali u globalu, ono što je izbornik Hrvoje Horvat govorio što želi, to su bile obrana prvenstveno i stvarno, kad smo bili u najjačoj postavi, stvarno smo bili odlični u obrani i imali kontre i polukontre. Tu smo uvijek bili najjači i vjerujem da će nam to biti forte kroz ovo prvenstvo”.

Rekao je i kako je Čupić ‘odigrao kapetanski’. A što kaže o Tinu Lučinu?

“Tin Lučin je meni poznatiji. Nakon dugo vremena izbivanja iz rukometa, dugo ga nisam vidio, vidio sam ga kad sam igrao protiv njega u Leonu, kad sam nastupao tamo pa sam ga vidio. Tin Lučin me stvarno onako iznenadio, naravno pozitivno, kao velika perspektiva hrvatskog rukometa. Imao je jednu fazu Zagreba i poslije, gdje se jednostavno izgubio u tome svemu. Vratio se i drago mi je zbog njega, da se pokazao u dobrom svijetlu. Ne samo u napadu, nego i u obrani. Dobro je zamijenio Mandića, kad je dobio plavi karton”, objasnio je Zlaja.

Otkrio je i svoja razmišljanja o reprezentaciji Srbije s kojom Kauboji igraju u subotu od 20.30 sati.

“Vidi se kod njih ta španjolska škola trenera, vidi se po pokretima, lijepo su to oni posložili. Vrlo su angažirani od prve do zadnje minute, gledao sam ih protiv Ukrajinaca do 45, imali su +10, spustilo se to hajde na 8. Vrlo ozbiljna reprezentacija, bit će to pravi susret. Dečki će sad imati više samopouzdanja, vidjeli su gdje mogu, samo moraju nastaviti tako igrati. Govorim o onim segmentima koji su bili odlični. To već dobro oni znaju”.

Komentari

Vaš komentar