VIDEO: Hrvatska osigurala SP na prepunom Poljudu!

FIFA World Cup 14. stu 202116:14 > 17:492 komentara

Hrvatska je slomila Rusiju autogolom Kudrjašova u 81. minuti i na prepunom Poljudu osigurala Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Po jakoj kiši pred 30.257 gledatelja na splitskom stadionu Hrvatska je do pogotka vrijednog pobjede došla kasno, tek u 81. minuti i to autogolom ruskog lijevog braniča Kudrjašova. Ubacio je Sosa s lijeve strane, a Kudrjašov je na petercu nespretno nogom proslijedio loptu u mrežu dotad nesavladivog vratara Safonova.

Usprkos poljupcu sreće kod pogotka, pobjeda Hrvatske apsolutno je zaslužena. Uputila je 19 udaraca, od čega devet u okvir, a Rusi su imali samo dva.

Hrvati su od prve minute bili bolji. Pritiskali su visoko, rano osvajali lopte i gotovo se konstantno igra odvijala samo na polovici Rusa. Međutim, puno pravih šansi nije bilo jer gosti su se prilično organizirano branili i nisu našim igračima ostavljali previše prostora. Ne čudi stoga što je Hrvatska najbolje prilike stvarala ubačajima i udarcima iz daljine.

Prvi je probao Perišić s 20 metara iskosa, obranio je to bez većih problema Safonov, potom je u devetoj minuti Juranović centaršutom s desnog boka pronašao usamljenog Kramarića koji je s deset metara glavom gađao ravno u ruskog vratara, da bi u 24. Brozović udarcem ljevicom iz daljine poslao loptu malo pored vratnice. Tri minute kasnije opet je Broz tukao izdaleka, no Safonov se bacio i odbio loptu na sigurno.

Tek su se pred kraj poluvremena Rusi odvažili i s nešto više igrača počeli dolaziti pred hrvatska vrata, ali ništa ozbiljno nisu uspjeli iskreirati.

Na sve natopljenijem travnjaku i u uvjetima koji su bili sličniji vaterpolskima nego nogometnima Hrvatska je u 47. minuti imala stopostotnu šansu, ponovno iz centaršuta. Ubacio je Juranović, Pašalić na petercu nadskočio Divejeva, ali opet je to išlo ravno u dobro postavljenog Safonova.

Izbornik Zlatko Dalić ubrzo je uveo Petkovića umjesto Vlašića kako bi dobio aduta više u zraku s obzirom na brojne ubačaje. Nizali su se hrvatski napadi, pokušaji, ušli su još Livaja i Brekalo, no ništa nije prolazilo.

A onda je došla sretna nam 81. minuta i poklon Kudrjašova koji je Dalićeve izabranike odveo u Katar.

Rusi su u preostalom vremenu jurnuli naprijed, no Hrvatska je izdržala njihov pritisak i slavlje na Poljudu moglo je početi.

SofaScore

Hrvatska je igrala u sastavu Grbić, Juranović (od 76. Brekalo), Lovren, Gvardiol, Sosa, Brozović, Modrić, Vlašić (od 58. Petković), Pašalić (od 75. Livaja), Perišić i Kramarić (od 86. Stanišić).

Komentari

Vaš komentar