Strupar za SK otkrio što je prednost Dinama protiv Salzburga

Austrija 4. lis 202217:21 > 17:21
REUTERS/Antonio Bronic

Dinamo u srijedu od 18.45 sati gostuje kod RB Salzburga u 3. kolu Lige prvaka i traži nova tri boda.

Pravi zagrebački dečko iz Prečkog, bivši napadač Dinama, Branko Strupar, za Sport Klub otkrio je što očekuje od okršaja svog omiljenog kluba sa Salzburgom.

“Neće biti lako. Salzburg je dobra, mlada momčad, puna talenta trke i to tako da… Po meni, uspjeh bi bio da ne izgubimo. Da osvojimo sad četiri boda u dvije utakmice, to je to. To bi bilo top. Bio bi zadovoljan remijem, i onda igraš kod kuće tu ih dobiješ i to je to. Kao što je Dinamo u Hrvatskoj, tako je Salzburg u Austriji. Godinama na vrhu, najbolja momčad, najveći budžet, prodaju puno igrača za velike novce i uvijek dolaze novi kao sad Šeško, mlad je, ali Dinamo ima aduta da ga zaustavi”, rekao nam je Strupar.

Guliver IMages

U usporedbi s dvobojima s Chelseajem i Milanom, kako bi se Dinamo trebao postaviti?

“Dinamo ako će igrati ionako disciplinirano kao protiv Chelseaja kod kuće onda imamo pravo očekivati dobar rezultat. Dobar je bio Dinamo protiv Milana, ali Milan je ipak bio bolji i zaslužili su pobjedu. Naravno, Salzburg je slabiji od Milana tako da nešto između da bude koncepcija kao protiv Chelseaja, ali opet u Milanu je bilo dobro, ali ne dovoljno dobro jer je Milan ipak bio kvalitetniji.”

Dinamu prijeti i novi hit igrač koji se iskazao u dresu Slovenije, Benjamin Šeško. Osim toga tu su i Hrvati Luka Sučić i Roko Šimić.

“To su sve mladići koji još moraju puno toga pokazati, iako su već pokazali da su vrlo kvalitetni. Šeško se pokazao sad u dresu Slovenije, odličan napadač, Šimić je u dolasku i zbog Šeška ne dobiva puno minutaže. Ima tu i drugih opasnih igrača, zbilja su motorična momčad. Treba im parirati trkački, a Dinamo je tehnički bolji, ima više iskustva – to je prednost Dinama.”

Što očekuje Strupar, kako će Dinamo izgledati?

“Mislim da će Petko početi, i Drmić je tu, ali Petko je u nekoj uzlaznoj putanji što se tiče forme. Na boku Oršić, očekujem pa više manje isto kao i protiv Chelseaja. Oprezno onako, disciplirano, defenzivno i onda na kontre. Mislim da će oni pokušati što prije zabiti gol, ali onda je tu Dinamo da se obrani. Dinamo uvijek može zabiti gol, bilo kome. Dinamo je iskusnija momčad, a ovo su mladići željni dokazivanja i u takvom dokazivanju mogu i izgorjeti.”

Komentari

Vaš komentar