Socca SP na SK: Nastup ikone HNL-a pod upitnikom

Nogomet 9. ruj 202218:52 > 18:53 0 komentara

Hrvatska će od 10. do 18. rujna igrati na socca svjetskom prvenstvu u malom nogometu kojem je domaćin Budimpešta, a sve utakmice možete pratiti na kanalima Sport Kluba.

Hrvatska će svoju utakmicu odigrati u nedjelju 11. rujna u 13 sati protiv Čilea uz prijenos na SK 3. U skupini su uz Hrvatsku i Čile još Grčke, Španjolska i Iran.

“Imamo dobru reprezentaciju i vjerujem da ćemo za početak proći skupinu koja nije laka. Tu su Španjolska, Grčka, Iran i Čile. Od svih tih reprezentacija potpuna nepoznanica nam je Iran kojeg ćemo morati analizirati na licu mjesta”, istaknuo je izbornik Željko Ostrman.

Na SP-u je 40 reprezentacija podijeljenih u osam skupina, a iz svake skupine po dva najbolja prolaze dalje.

Zanimljivo je da za reprezentaciju mogu samo igrati igrači amateri.

“Moram se zahvaliti svim klubovima koji su pustili svoje igrače na desetak dana. Nije se lako odreći najboljih igrača na početku sezone. Ima među 16 izabranih i neka zvučna imena poput Bojana Vručine koji je godinama igrao u HNL-u. Nažalost, njegova supruga dobila je korona virus pa sad čekamo hoće li Vručina moći s nama na svjetsko prvenstvo”, naglasio je Ostrman.

Inače, svjetsko prvenstvo u socca malom nogometu trebalo se održati 2020. u Meksiku pa je odgođeno za 2021. godinu, da bi se na kraju igralo ove godine u Mađarskoj.

“Nažalost, pola novaca koje smo uplatiti za put i smještaj u Meksiku je nepovratno i prava je sreća što se SP igra u Budimpeštu koja nam je blizu. Da se igralo negdje u Južnoj Americi pitanje je da li bi uopće tamo i otišli”, rekao je Vedran Prga, ispred Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

Na popisu su: Beljan, Jelinić, Krznarić, Mazzarolli, Cianci, Mlinarić, Dlesk, Pavlović, Ležaić, Zeko, Đipalo, Haramustek, Haluška, Vručina, Grafina i Pavličević.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima