U Dinamu razočarao, a s BiH polučio povijesni uspjeh

BIH 24. ruj 202215:30
AP Photo/Alessandro Fucarini

Bosna i Hercegovina je svladala Crnu Goru rezultatom 1:0 u sklopu petog kola skupine B Lige nacija. Bilo je to dovoljno za plasman u elitni rang ovog natjecanja.

Ivajlo Petev omiljena je osoba u Bosni i Hercegovini ovih dana. Bugarski stručnjak dobro je posložio reprezentaciju, a sve je sjelo na svoje mjesto u Ligi nacija.

Bosna i Hercegovina je suvereno, s 11 bodova nakon pet kola, osvojila grupu u kojoj se natječu Crna Gora, Finska i Rumunjska. Vrlo izazovna grupa, ali Petev i njegovi izabranici uspješno su apsolvirali sve pred njih stavljenje prepreke.

U Bosni i Hercegovini spasitelj, a u Hrvatskoj tragičar. Tako bi se moglo opisati Ivajla Peteva. Dinamovi navijači nerado se sjećaju njegove avanture na klupi Dinama.

Bugarin je na klupi Dinama sjedio od rujna 2016. godine pa sve do srpnja sljedeće godine. Poprilično dugačak period za čovjeka koji jedini s Dinamom nije osvojio naslov u posljednjih 17 godina.

Bio je Dinamo potpuno raštiman te sezone – puno toga nije funkcioniralo u Maksimirskoj 128, a Kekova Rijeka je odradila sezonu za pamćenje i s 88 bodova potpuno zasluženo osvojila titulu.

Nije Petev izgubio samo naslov prvaka, Rijeka mu je uzela i Kup. Očekivala se tada smjena Peteva, a gazda kluba je rekao da Bugarin ostaje na klupi.

Ipak, bilo je to kratkog vijeka – već na pripremama Petev je spakirao kofere i zaputio se u Bugarsku. Njegova avantura u Zagrebu neslavno je završila, ali zato u Bosni i Hercegovini radi odličan posao.

Komentari

Vaš komentar