Veliko priznanje za Curryja na sveučilištu Davidson

Košarka 18. lip 202213:41 > 13:43
AP Photo/Jed Jacobsohn via Guliver

Nakon što je sa svojim Golden State Warriorsima osvojio četvrti naslov NBA prvaka te osvojio nagradu "Bill Russell" za najkorisnijeg igrača finalne serije protiv Boston Celticsa, Stephen Curry je u petak saznao i da će u kolovozu sveučilište Davidson umiroviti dres s brojem 30 koji je nosio od 2006. do 2009. prije odlaska u NBA ligu.

Svečanost će biti održana 31. kolovoza, a Curry će tom prigodom biti uvršten u sportsku Kuću slavnih sveučilišta Davidson i primiti diplomu koju je zaradio obranivši u svibnju ove godine diplomski rad iz područja sociologije. Diplomu je trebao primiti u lipnju, ali zbog nastupa u NBA finalu nije mogao nazočiti svečanosti.

Završetak studija je bio uvjet da fakultet oda priznanje svom nedvojbeno najboljem sportašu u povijesti. Prije Curryja su umirovljeni dresovi šestorice bivših košarkaša na ovoj privatnoj umjetničkoj školi, ali broj 30 je prvi koji više nitko na Davidsonu neće imati pravo nositi.

Sveučilište koje se nalazi u Sjevernoj Karolini nije imalo većih sportskih uspjeha, a košarkaška momčad je za vrijeme dok je u njoj igrao Steph Curry, tri godine zaredom izborila nastup među 64 najbolje NCAA ekipe, ostvarivši najbolji rezultat 2008. kad su u utakmici za plasman na “Final Four” Wildcatsi poraženi od sveučilišta Kansas (57-59).

Curry je najbolji strijelac u povijesti Davidsona, a drži i rekorde s najviše pogođenih trica, najviše slobodnih bacanja i šuteva iz igre te najviše ukradenih lopti.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare