Nije Hamilton jedini: Ferrari doveo još dva pojačanja iz Mercedesa

Automoto 13. svi 202422:12 0 komentara
DPPI Panoramic via Guliver

Loic Serra i Jerome d’Ambrosio dva su nova pojačanja koja je Ferrari potpisao od jednoga od svojih najvećih suparnika Mercedesa, a koji će početi raditi za talijansku momčad prije dolaska Lewisa Hamiltona.

Loic Serra, bivši direktor performansi u Mercedesu, trebao bi preuzeti ulogu voditelja inženjeringa performansi šasije, donosi MAXF1.net.

Serra će odgovarati Enricu Cardileu i nadgledati različita područja u Maranellu, uključujući inženjerske operacije na stazi, razvoj aerodinamike, aerodinamičke operacije i performanse vozila.

Serra je rođen u Francuskoj 1972. godine i diplomirani je inženjer strojarstva nakon studija u Aix-en-Provenceu i Parizu. Nakon studija radio je za Michelin koji se u Formulu 1 vratio 2001., a zatim za momčadi BMW Saubera i Mercedesa.

Jerome d’Ambrosio pridružuje se u ulozi zamjenika voditelja momčadi, podliježući izravno Fredu Vasseuru. Također je imenovan voditeljem Scuderijine vozačke akademije, programa za mlade vozače momčadi iz Maranella.

D’Ambrosio, koji je rođen u Belgiji 1985., bio je profesionalni vozač utrka do 2020. Njegovi uspjesi uključuju pobjedu u GP2 i tri u Formuli E.

Vozio je i u 20 utrka Formule 1 između 2011. i 2012. pri čemu mu je najbolji rezultat 13. mjesto na VN Italije 2012. za Lotus kada je mijenjao Grosjeana koji je morao propustiti utrku zbog incidenta na prethodnoj utrci u Belgiji.

U Mercedesu je radio zajedno s Totom Wolffom i vodio program mladih vozača, a često ga se može vidjeti pokraj Wolffa i za vrijeme utrka.

Obojica će početi raditi s Ferrarijem 1. listopada, a Hamilton će im se pridružiti za sezonu 2025. kada će mu novi momčadski kolega postati Charles Leclerc.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!