Zrnčić Dim trener dvostruke svjetske prvakinje u spustu

Alpsko skijanje 18. tra 202321:35 0 komentara
Imago Sports via Guliver Image

Bivši hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim (37) priključio se trenerskoj ekipi najbolje slovenske skijašice i dvostruke svjetske prvakinje u spustu Ilke Štuhec (32).

Majka slovenske prvakinje Darja Črnko i dalje ostaje glavna trenerica, a trenersku funkciju će obnašati i Natko Zrnčić Dim, objavili su slovenski mediji.

Zrnčić Dim će u stožeru 32-godišnje Mariborčanke zamijeniti Marka Vukičevića.

“Sretni smo što nam se pridružuje Natko koji je pokazao veliki interes i volju za radom. Kao malom timu potrebna nam je osoba koja je iskusna u trenerskom poslu, ali je ujedno spremna pomoći oko organizacijskih stvari, jer mi se ne možemo natjecati s brojčano velikim ekipama nacija i reprezentacija. Konačne odluke su moje, a time i odgovornost, ali ću se posavjetovati s njim, kao i s ostalim članovima ekipe, jer mi jesmo i radit ćemo kao ekipa,” kazala je Črnko, prenosi slovenska agencija STA.

Zrnčić Dim je kao natjecatelj 14 godina nastupao u Svjetskom kupu, a pet je puta stao na pobjedničko postolje, svaki put u kombinaciji. Četiri puta je bio treći, a jednom drugi.

Najveći uspjeh ostvario je u Val d’Isereu 2009. godine kada je na Svjetskom prvenstvu osvojio broncu u superkombinaciji.

“Raditi sa šampionkom kakva je Ilka na skijaškoj stazi i izvan nje izuzetna je prilika, čast i izazov. Vjerujem da ćemo se dobro slagati i raditi na najvišoj mogućoj razini. Ilka i ja se dobro poznajemo, zajedno smo trenirali u prošlosti, kada se vraćala nakon ozljeda,” istaknuo je 37-godišnji Zagrepčanin.

Ilka Štuhec je proteklu sezonu završila na 11. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa, dok je u spustu bila druga iza Talijanke Sofije Goggije.

U Svjetskom kupu je ukupno ostvarila 11 pobjeda pri čemu sedam u spustu, a dva puta u karijeri je bila svjetska prvakinja u spustu – 2017. u St. Moritzu, te dvije godine kasnije u Areu.