Hrvatice u ždrijebu dobile Njemačku: ‘Moglo je i bolje’

Federation Cup 16. lip 202215:27 > 15:32
HTS

Tenisačice Njemačke bit će suparnice hrvatskoj reprezentaciji u doigravanju za plasman u viši rang Billie Jean King Cupa, odlučeno je u četvrtak na izvlačenju u Londonu...

Njemačka je bila postavljena za jednog od osam nositelja na temelju plasmana na rang listi reprezentacija u tom natjecanju.

Domaćin će 11. i 12. studenoga biti Hrvatska, budući da je posljednji okršaj tih dviju reprezentacija bio u Njemačkoj. Igrat će se tijekom dva dana (četiri pojedinačna i jedan meč parova), a pobjednik će se plasirati u tzv. Qualifiers fazu, koja je ekvivalent nekadašnjoj Svjetskoj skupini, odnosno najvišem rangu ovog natjecanja.

“Sigurno je moglo biti bolje, jer je među potencijalnim suparnicima bilo ekipa koje bi bilo lakše svladati. No ja vjerujem u naše djevojke, mislim da imaju kvalitetu za pobjedu protiv bilo koje reprezentacije iz ovog društva. Vjerujem da će naša prednost biti igranje kod kuće, odnosno da će pubika dati svoj dio. Svakog respektiramo, ali i nadamo se pobjedi. Veliki plus je da se ovo natjecanje napokon vraća u Hrvatskoj. Idemo se boriti i idemo proći”, rekla je Iva Majoli, izbornica hrvatskog sastava.

Komentari

Vaš komentar