‘Završit ću Adesanyu bez da ga udarim i bit će mrtav za UFC’

AP Photo/John Locher via Guliver

Švedski MMA borac Khamzat Chimaev sve je nestrpljiviji kada je u pitanju povratak u UFC oktogon.

Chimaev se do sada uglavnom borio u kategoriji do 77 kilograma, no svima je jasno da je njegova prirodna kategorija najmanje srednja (do 84 kg) i da će tamo nastaviti karijeru. Prvak ove divizije ponovno je Israel Adesanya, a Chimaev smatra da bi njihov eventualni okršaj doživio kao “lak zalogaj”, no da ga uprava UFC-a izbjegava iz financijskih razloga.

Adesanya je “počistio” najveća imena srednje kategorije – Roberta Whittakera, Paula Costu, Marvina Vettorija, Jareda Cannoniera, Alexa Pereiru… S druge strane, svi pričaju o borbi Chimayeva i bivšeg prvaka Kamarua Usmana u kategoriji do 77 kg.

“Adesanyi nema više nikoga za protivnika – samo mene. Ako govorimo o novcu ili ako pitate navijače, svi žele isto – svađu nas dvojice. Nisam mu povoljan protivnik. Svi znaju da bi izgubio naslov u meču sa mnom. Zato UFC izbjegava tu borbu. UFC je izgradio Adesanyu i ne žele ga brzo izgubiti. Možda je on njihova ‘zlatna koka’, ali i ja donosim puno novca”, rekao je Khamzat Chimaev, švedski borac rođen u Čečeniji.

“Adesanya pobjeđuje udarače, a ja sam hrvač. Ipak, ja sam ubojica i najveće ime u UFC-u koje nema pojas. Svi čekaju moje mečeve. Kad sam imao dvoboj s Gilbertom Burnsom, svi su čekali našu borbu, iako nismo bili glavna borba showa. Završit ću Adesanyu bez da ga jednom udarim i on će biti mrtav za UFC, a to je ono čega se svi boje”, rekao je Chimaev.

Adesanya je 2019. prvi put osvojio UFC naslov, a obranio ga je pet puta. U MMA kavezu ima bilancu od 24 pobjede (16 KO) i dva poraza. Chimaev je neporažen u profesionalnim MMA borbama – upisao je 12 pobjeda (6 KO, 5 submissions) u 12 nastupa u kavezu. Ima 6-0 otkako se pridružio UFC-u.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.