Vujović za SK: Da sam izbornik, pozvao bih neke druge igrače

Rukomet 24. sij 202312:54 > 12:551 komentar
Lukasz Sobala / PressFocus/NEWSPIX.PL via Guliver Images

Veselin Vujović u svom je komentaru za Sport Klub naglasio izostanke bitnih igrača kao ključan faktor neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije. Također, istaknuo je da bi on kao izbornik zasigurno neke stvari napravio drugačije, ali da nitko normalan ne može garantirati bolji plasman i rezultat. Razgovarao: Bruno Roglić

Pitali smo crnogorsku i svjetsku rukometnu legendu, Veselina Vujovića za kratak komentar o nastupu i plasmanu hrvatske rukometne reprezentacije, kao i za ponašanje izbornika Horvata tijekom završne izjave za medije. Također, Vujović je komentirao što Hrvatskoj treba kako bi se vratila u borbu za rukometni vrh.

Vujović je kritizirao nastup Hrvatske protiv Egipta i nazvao ga nedopustivim, ali tvrdi da je ostatak prvenstva Hrvatska igrala zadovoljavajuće te da bi sve vjerojatno drugačije završilo da smo bili kompletni.

“Hrvatska je rukometna velesila i teško je gledateljima i bivšim igračima gledati kako tri prvenstva zaredom završavate izvan borbe za medalje. Smatram da je rezultat sigurno neuspjeh, ali mislim da se pretjeruje s oštrinom analiza i nazivanjem rezultata “katastrofom”. Gledajte, utakmica protiv Egipta je nedopustiva, ali sve poslije toga je bilo relativno ok i tek smo u utakmici s Dancima vidjeli koliko zapravo možete žaliti zbog lošeg dana protiv Egipćana. Smatram da u medijima više treba potencirati izostanke naših ključnih bekovskih igrača i da bi se s njima gotovo sigurno borili za medalju. Luka Stepančić već godinama izostaje zbog ozljede, a ima potencijal biti najbolji desni vanjski svijeta, također tu nema Lučina i Jaganjca, a ja vam kategorično tvrdim da bekovski trio Jaganjac, Lučin i Stepančić može zajedno igrati u klubu koji će osvojiti rukometnu Ligu prvaka.”

Na pitanje o tome kako gleda na vođenje reprezentacije od strane Hrvoja Horvata, Vujović je istaknuo da mu je teško suditi i da ne bi kritizirao kolegu oštro kao mediji.

“Teško je reći što je i kako moglo bolje zbog već spomenutih izostanaka, gledajte ja bih sigurno neke stvari napravio drugačije i pozvao bih neke druge igrače da sam izbornik, ali nitko tko se ikad bavio sportom ne može garantirati da bih ja ili bilo tko drugi na tom mjestu ostvario bolji rezultat. Lako je biti general poslije bitke, ali samo lud čovjek može garantirati da je mogao ostvariti bolji rezultat od Horvatovog.”

Za kraj pitali smo ga da komentira sinoćnju izjavu izbornika Horvata, kao i to što sada slijedi za hrvatski rukomet.

“Haha, ono sam vidio prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri, zasigurno jedan zanimljivi performans kolege Horvata. Nisam ja tu da to komentiram, on najbolje zna što je htio s tim reći i postići, siguran sam da će objasniti zašto je to napravio. Smatram da ljudi iz saveza moraju sjesti, napraviti analizu što i kako dalje i siguran sam kako će donijeti najbolju moguću odluku za hrvatski rukomet, a od mene nije pošteno da govorim tko bi trebao biti izbornik.”

Komentari

Vaš komentar