‘Danci me tretiraju kao kriminalca, neću voditi Hrvatsku’

Rukomet 24. sij 20238:13 > 8:14
Artur Barbarowski via Guliver

Izbornik Irana Veselin Vujović nakon 'okršaja' na relaciji Gidsel - Duvnjak na utakmici Danske, Gidsela je nazvao 'malim mišem', a dočekala ga je lavina reakcija tamošnje javnosti.

Vujović je kritizirao Gidsela zato što nije Domagoju Duvnjaku pružio ruku nakon njihova duela na utakmici Danske i Hrvatske. Danci su ga vrijeđali, izvadili neke njegove ispade iz arhive…

“Nisam očekivao takvu reakciju prema meni, prema Duvnjaku, prema reprezentaciji Hrvatske. Tolika količina mržnje da je to nevjerojatno. Ponašaju su prema meni kao da sam kriminalac. Nisam imao nikakvu namjeru uvrijediti nikoga, ali mi nije bilo jasno da jedan klinac koji je tek zakoračio u rukomet, bez obzira na to koliko bio talentiran, može odbiti ruku legende Domagoja Duvnjaka.

Na tome sam mislio ostati, ali ovo što se kasnije dogodilo izašlo je iz svih okvira normalnoga. Moja kći na društvenim mrežama zbog moje izjave o Gidselu dobiva uvredljive poruke. Nevjerojatno. Ne mogu shvatiti da su počeli iz arhive vaditi neke moje pogreške kojih je bilo u karijeri.

U svakom slučaju, hvala Dancima što su me tako podsjetili na ta fina davna vremena, ha-ha. Na Googleu ima opcija da vidiš koliko se neka stvar pretražuje. Više sam bio izguglan u zadnjih sedam dana nego u posljednjih deset godina. Čak su me na presici nakon utakmice Irana na ovom turniru danski novinari pitali da komentiram izjavu o Gidselu. Rekao sam im da me baš briga što će pisati, ako će mi zbog toga u novinama biti veća slika, haha”, rekao je Vujović za Index.

Osvrnuo se i na nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

“A očito su za hrvatski rukomet došla teška vremena. Ne znam, nisam previše u hrvatskom rukometu poput Pere Metličića i ostalih momaka koji su pisali povijest i imaju svako pravo reći što god misle jer su to zaslužili. Ja nisam taj koji ima pravo kritizirati bilo koga u hrvatskom rukometu.”

Bi li prihvatio ponudu da bude izbornik Hrvatske, ako bi ona stigla?

Puno puta sam rekao već što mislim o hrvatskoj reprezentaciji, ali jednako tako sam siguran da u idućih 30 godina nema šanse da će neki stranac biti izbornik Hrvatske. Znate i sami kako to ide. Tako da uopće nije važno što ja želim. Realnost je nešto sasvim drugo.”

Komentari

Vaš komentar