Tamše: Utakmica života što se tiče Europe

Rukomet 3. lis 202216:42
Uwe Anspach/picture-alliance/dpa/AP Images

Nexe u utorak od 20.45 sati igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola EHF Europske lige, a čeka ih poljski Azoty Pulawy koji u Našice stiže s plus šest (32:26 prva utakmica).

Nexeu treba plus sedam za prolazak, dok će u slučaju njihove pobjede od plus šest odluka pasti kroz sedmerce. U momčad se vraća Predrag Vejin, a trener Branko Tamše će na raspolaganju imati i Marka Račića koji se potpuno oporavio od lakše ozljede te Doriana Markušića koji je prebolio lakšu virozu.

“Utakmica života što se tiče Europe. Puno nam donosi, a puno može i odnijeti”, poručio je trener Branko Tamše pa dodao:

“Znamo da nemamo najbolji startni položaj s ovih -6. Mislim da smo dobro trenirali i analizirali prvu utakmicu u kojoj su Poljaci odigrali jako dobro, a mi puno toga nismo napravili kako smo se dogovorili. Sada moramo na maksimumu ili barem blizu ako želimo nadoknaditi razliku.”

“Ne smijemo se zamarati semaforom, već napraviti sve da Azoty zabije što manje, da im spriječimo bilo kakvu tranziciju. Mi moramo povući kontru, pametno odigrati na zonu. Mislim da smo spremni, a uvjeren sam da će i publika dati krila kao i puno puta dosad. Osjetio sam još i oko ljudi pokraj sebe nakon ždrijeba da su podcjenjivački gledali na Azoty. Bio sam jedan od kandidata da ih preuzmem i znam kakve imaju mogućnosti, to su i pokazali u prvoj utakmici.”

Komentari

Vaš komentar