Štrlek za SK otkrio zašto nije pozvan na EURO

Izjava 12. sij 202217:30 > 17:31
sportklub

Pred vratima je novi EURO, a Manuel Štrlek, čovjek koji se nije našao na popisu hrvatskog izbornika Hrvoja Horvata, za Sportklub je objasnio o čemu se radi.

Za otprilike 24 sata hrvatska rukometna reprezentacija otvorit će svoj nastup na EURU. Mjesto događaja – Szeged, protivnik – Francuska. Odmah na startu turnira primamljiva pozivnica za navijače i spektakl u najavi.

Manuel Štrlek samo je jedan od brojnih rukometaša čije je neuvrštavanje na popis za Mađarsku i Slovačku neugodno iznenadilo domaću javnost.

Europsko prvenstvo će, baš kao i prošlogodišnja svjetska smotra, biti obilježeno nizom kontroverzi. COVID buja, brojni eksperti već su sada proglasili turnir neregularnim, Srbi su već takoreći ostali bez pola momčadi, Francuzi su u nevjerici zbog opuštenog pristupa i neprovođenja mjera…

Manuel, igrač mađarskog Vezsprema, nam, nažalost, o cijeloj situaciji u Mađarskoj nije mogao previše toga reći iz prve ruke jer mu tek završavaju zimski praznici…

“Nažalost, ne znam kakva je situacija trenutno dolje. 12. prosinca sam se vratio u Hrvatsku i evo, u ovim trenucima putujem za Mađarsku. Koliko sam čuo, situacija nije baš najbolja…”

Kako ti gledaš na cijelu situaciju? Je li održavanje EURA s obzirom na sve okolnosti prevelik rizik, je li prvenstvo neregularno? 

“Teško je reći, situacija je bila vrlo slična i u Egiptu prošle godine, sjetite se samo koliko je utakmica otkazano. EHF je postavio neka pravila, prije utakmice moraš dobiti dva negativna nalaza na COVID u 24 sata, donešenje su mjere sigurnosti, i ukoliko će ih se svi pridržavati, ne vidim problem u održavanju EURA. Nažalost, koliko čujem, zasad ih se baš ne pridržavaju.”

Propuštaš drugo Europsko prvenstvo u nizu? Imaš li komentar na odluku izbornika Horvata? 

“Ja i izbornik smo razgovarali prethodnih tjedana. Imam već neko vrijeme problema s koljenom, zadnjih tjedana sam radio na rehabilitaciji i donesena je odluka kakva je donesena, nemam što previše reći…”

Znači li to da bi mogao propustiti početak nastavka sezone idući mjesec? 

“Ne, ja sam u ovim trenucima potpuno fit i mogu trenirati punim intenzitetom, problemi koje sam imao su u ovom trenutku iza mene.”

Jozo Čabraja/kolektiffimages

Kako vidiš naše šanse na EURU? Posljednja dva, tri turnira vrtimo istu priču, onu o strahovito pomlađenoj reprezentaciji, no nikad nije bilo ovoliko promjena? 

“Hrvatska uvijek ima snažnu momčad, a ništa drukčije nije ni sada. Mana bi nam mogla biti taj nedostatak iskustva, ali zato prije velikih natjecanja imamo pripreme i prijateljske utakmice. Siguran sam da ćemo se posložiti najbolje što možemo i želim dečkima svu sreću na turniru.”

Pošto si krilo, moramo te upitati koga vidiš u prvom sastavu na krilnim pozicijama i tko je za izbornika u ovom trenutku najbolji izbor?

“Ha-ha, to su uvijek nezahvalna pitanja za nas igrače. Ne mogu vam konkretno odgovoriti, svi koji su u krugu reprezentacije su izrazito kvalitetni, tu se radi o nijansama, ako uopće postoje. Važnije je pitanje forme, netko nekad bude u bolje periodu, a netko u lošem, pa se situacija brzo promijeni. Igrači koji su na popisu su trenutno u najboljoj formi i nadam se da će to i pokazati na turniru.”

 

 

Komentari

Vaš komentar