Šokirale “Kraljice šoka”! Na SP-u jedva izvukle remi protiv slabašnog Senegala

Rukomet 1. pro 202319:36 1 komentar
Uros Hocevar / kolektiff

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija podbacila je na otvaranju Svjetskog prvenstva u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj. Odigrala je tek 22:22 sa Senegalom, iako na kraju može biti i zadovoljna tim bodom.

Hrvatska je očekivala dva boda protiv, činilo se, slabašnog Senegala, međutim na kraju može biti sretna što je izbjegla poraz. Završilo je 22:22 u skupini A u Göteborgu.

Senegal je vodio cijelu utakmicu. Od početnih 7:4 do 11:9 na poluvremenu, pa u nastavku i do četiri razlike u par navrata. U 50. minuti četvrtoplasirana reprezentacija Afrike imala je zabrinjavajućih 20:16, no Hrvatska se na krilima Tine Barišić nekako dovela do izjednačenja 21:21 golom Katarine Pavlović u 57. minuti.

Tri minute prije kraja isključena je Šenvald, ali Hrvatska se obranila i potom imala napad za vodstvo. Barišić je promašila. Senegal je opet poveo 22:21 na 90 sekundi prije kraja, da bi Ježić opet izjednačila 45 sekundi do isteka vremena.

U zadnjem napadu Senegalke su tukle izvana, no Tea Pijević sačuvala je bod Hrvatskoj. Na kraju je bod dobar, ali tražila su se dva. Izabranice Ivice Obrvana razočarale su na startu Svjetskog prvenstva.

Tina Barišić s osam i Katarina Ježić s četiri gola bile su najefikasnije kod Hrvatske, dok je Doungou Camara s deset pogodaka bila nerješiva enigma za našu obranu.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u nedjelju 3. prosinca protiv Kine (15.30), a u utorak 5. prosinca protivnik je domaćin Švedska.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare