Otac mu je igrao za Hrvatsku, a on je u nedjelju debitirao za Nijemce

Rukomet 14. svi 202417:39 0 komentara
Guliver

Riječ je o Marku Grgiću, lijevom vanjskom igraču njemačkog prvoligaša Eisenacha, rođenom 11. rujna 2003. godine u istoimenom gradu.

Otac mu je Danijel Grgić, bivši reprezentativac s 26 nastupa za Hrvatsku i nekadašnji igrač Zagreba, Stralsundera, Willstätt-Schutterwalda, Eisenacha, Medveščaka i Saarlouisa.

Njemački izbornik Alfred Gislason objasnio je da ga je pozvao zato što je igrao dobru sezonu, u kojoj je dosad postigao 84 pogotka. Njemačka je u nedjelju izgubila od Švedske 34:28 u prijateljskom susretu. Grgić nije bio strijelac u tom susretu.

“Bilo je uzbudljivo igrati prvu reprezentativnu utakmicu. Znam da sam u jednoj ili dvije situacije mogao biti pametniji. Ne moram imati toliko poštovanja. Iako su to igrači protiv kojih sam igrao u Bundesligi, sada je bilo malo drugačije.

Mislim da sam bio dobar u svojoj prvoj utakmici za Njemačku. Izbornik mi je rekao da budem svoj. Radio sam ono što najbolje znam: igrao rukomet, kreirao prilike za druge ili sebe. Ušao sam bez pritiska i stvarno sam uživao u tih 10-15 minuta”, rekao je Grgić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!