Kraljice šoka na Euru u Ljubljanu ili Podgoricu

Rukomet 26. tra 20229:39 > 9:45
Uros Hocevar / kolektiff

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je sve detalje ždrijeba skupina Europskog prvenstva rukometašica koje će se održati od 4. do 20. studenog ove godine u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Hrvatske rukometašice tako su svrstane u pot broj 3, zajedno s dva domaćina, Slovenijom i Sj. Makedonijom te Njemačkom. S tim reperezentacijama Kraljice šoka dakle, ne mogu igrati u prvom krugu.

Kako je Slovenija odabrala Celje za prvu fazu natjecanja, a Sjeverna Makedonija igru u Skoplju, našoj reperezentaciji i Njemačkoj ostala su dva moguća grada domaćina. Jedan je Ljubljana, a drugi Podgorica.

Upravo zato, ždrijeb skupina koji će se održati u četvrtak 28. travnja u Ljubljani u 17.00 sati, počet će raspoređivanjem Hrvatske i Njemačke u skupinu A ili skupinu D.

Nakon toga, slijedi izvlačenje dvije reprezentacije koje se uz Mađarsku (koja je odabrala Ljubljanu) i Crnu Goru koja će igrati u Podgorici, nalaze u potu ili šeširu broj 2. To su Nizozemska i Švedska.

Treći korak u ždrijebu skupina bit će izvlačenje reperezentacija iz pota ili šešira 4, gdje se nalaze Španjolska, Rumunjska, Srbija i Švicarska. I na kraju su ostale četiri najbolje reprezentacije, odnosno one koje ovog trenutka imaju najbolji ranking. To su Norveška, Francuska, Danska i Poljska.

Evo potova za ždrijeb:
POT 1 – Norveška, Francuska, Danska, Nizozemska

POT 2 – Crna Gora, Švedska, Mađarska, Poljska
POT 3 – Sjeverna Makedonija, Slovenija, Hrvatska, Njemačka
POT 4 – Španjolska, Rumunjska, Srbija, Švicarska

Komentari

Vaš komentar