‘Miš Gidsel, kad ti Dule pruži ruku, ima da je ne pereš’

Rukomet 20. sij 20239:22
MICHAL CHWIEDUK FOKUSMEDIA.COM.PL NEWSPIX.PL via Guliver Images

I dalje se nižu reakcije na remi Hrvatske i Danske, posebno je, kao i uvijek, bez dlake na jeziku bio crnogorski stručnjak Veselin Vujović.

Iranski izbornik za Index se dotanuo jučerašnjeg okršaja u Malmou.

“Ima jedna jako zanimljiva stvar kad pričamo o utakmicama na velikim natjecanjima. Svaki susret je povijest za sebe i kad igraju oni najbolji, nitko ne gleda što je bilo prije. Čisto sumnjam da je Danska podcijenila Hrvatsku, čak i da je, mogli su se resetirati na poluvremenu. Međutim, Danska nije podcijenila Hrvatsku niti Hrvatsku smije bilo tko podcijeniti, bez obzira u kojem sastavu Hrvatska igra i bez obzira kakve rezultate ima. Dobro se zna što u rukometu znači Hrvatska. Momci su odigrali sjajnu utakmicu, ne znam što je bilo ljepše, obrana ili napad, a Glavaš i Šipić su odigrali utakmice života. Hrvatska je bila bolja, zaslužila je pobjedu i vjerojatno bi do nje došla da se u igru nisu uključili španjolski suci s nekoliko čudnih odluka koje su otišle na stranu Danske.”

Dotaknuo se i Vujović prekršaja Duvnjaka nad Mathiasom Gidselom. Hrvatski kapetan se ispričavao Dancu i pružio mu ruku, no ovaj ju nije htio prihvatiti. Vujović nije štedio danskog rukometaša…

“Utakmica je bila predivna, bolju nismo mogli poželjeti, no sve mi je uspio pokvariti onaj Gidsel. Taj mali miš uništio mi je utakmicu. Ruku ti pruža Domagoj Duvnjak, jedan od najvećih u povijesti, a ti, jadniče jadni, ne želiš prihvatiti ispriku. Srami se, balavče jedan, ima da tu ruku ne pereš mjesec dana kad ti je Duvnjak pruža. Ajde da je to napravio nekome od mojih Iranaca, bez da podcjenjujem Irance, ali tako je postupio prema legendi rukometa. Bolje da vam ne kažem kako bi se proveo netko od mojih igrača da je to napravio.”

Na kraju je zaključio da ostaje žal za utakmicom protiv Egipta i naglašava da je to otvaranje bilo samo loš dan za izabranike Hrvoja Horvata.

Komentari

Vaš komentar