Southgate: Želim da Engleska bude prva na FIFA ljestvici

Nogomet 20. stu 202312:55 0 komentara
AP Photo/Kirsty Wigglesworth via Guliver

Jedan od ciljeva ove reprezentacije je prvo mjesto na ljestvici Svjetske nogometne organizacije, izjavio je Gareth Southgate, izbornik engleske nogometne reprezentacije koja se već plasirala na EURO 2024. godine u Njemačkoj.

U svojoj skupini C Engleska prije posljednjeg susreta u Skopju kod Sjeverne Makedonije (SK5, 20:45) ima šest pobjeda i jedan remi. Ujedno je Engleska osigurala prvo mjesto na ljestvici, ali u europskim kvalifikacijama postoje dvije momčadi s boljim postotkom uspješnosti od Engleza.

Portugal je kvalifikacije završio s deset pobjeda iz deset utakmica, a savršenih sedam pobjeda u sedam nastupa ima i Francuska pred kojom je još jedan dvoboj.

„Ako želiš biti najbolji na svijetu na ljestvici, a mi to želimo, onda nema mjesta opuštanju. Iako smo osigurali prvo mjesto maksimalno ćemo odraditi i gostovanje kod Sjeverne Makedonije. Nama je cilj da baš u svakom susretu, u svakom natjecanju, budemo što je moguće bolji. I da isključivo nižemo pobjede“, izjavio je engleski izbornik čija je momčad trenutačno četvrta na ljestvici FIFA-e.

Ispred Engleske su Argentina, Francuska i Brazil, s tim da bi na prvoj sljedećoj objavi, krajem studenoga, Engleska mogla preskočiti Brazil i doći na treće mjesto.

„Nizanjem pobjeda i hvatanjem prvog mjesta na ljestvici ujedno možemo sagraditi još jači pobjednički mentalitet. Jedno ide s drugim, želim stvoriti skupinu igrača koja baš uvijek ide do kraja“, dodao je Southgate.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!