‘Ovo što je u Danskoj, to u HNL-u nisam nikad doživio’

Danska 10. lip 202213:20 0 komentara
xGonzalesxPhoto LassexLagonix via guliver

Pred Vatrenima je novi ispit, utakmica trećeg kola Lige nacija na gostujućem terenu u Danskoj od 20.45 sati.

Godinu i pol prošlo je otkad je bivši kapetan Lokomotive napustio hrvatske travnjake i preselio u Dansku. Denis Kolinger sada igra za danski Vejle Boldklub pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Preleca.

Za Sport Klub otkrio je kakav je život u Danskoj, ali i kakva je razlika između danskih liga i HNL-a.

“U Danskoj je bolja organizacija, bolji su stadioni, bolja je u infrastruktura, to nešto je bolje što u Hrvatskoj fali. Općenito život u Danskoj je baš predivan, i drugi je mentalitet ljudi, ljudi žive nogomet, uvijek puni stadioni, ali to u HNL-u barem ja u Lokomotivi nisam nikad doživio. Mislim da u HNL-u trebaju sve to malo dići na jedan viši nivo, igra se dobar nogomet pogotovo otkad su terene promijenili, ali to malo neke stvari prije utakmice, poslije utakmice, mislim da tu još ima prostora za napredak kod nas”, rekao nam je Kolinger.

A kakva je razlika u igri u Danskoj i Hrvatskoj?

“U Hrvatskoj je više individualna kvaliteta i više se bolje tehnički igra, u Danskoj je više fizički, duge lopte, kako se ono kaže run and gun nogomet. Sve je to pojednako, ali u Danskoj se više trči, a u Hrvatskoj je više tehnički.”

Doma je uvijek najljepše, pa Denis ne krije da bi se u nekom trenutku volio vratiti u HNL. Ali, za to još nije vrijeme. Ugovorom je s danskim klubom vezan do iduće godine.

“Meni je bilo lijepo u HNL-u i volio bi se nekad vratiti, ali sad u ovom trenu kažem baš mi je u Danskoj lijepo i baš bi volio ostati još jedno vrijeme.”

Otkrio nam je i svoja očekivanja od utakmice s Danskom.

“Mislim da će ova utakmica biti 50:50, čak možda dajem laganu prednost Dancima jer će Parken sigurno biti pun. Danci stvarno znaju složiti stvarno odličnu atmosferu i vatrenu za goste, ali mi smo kvalitetni i imamo šanse i neko je moje mišljenje da će to biti 50:50.

Naši uvijek kad ih svi otpišu i kad ih svi kritziraju onda su naši najbolji.”

Otkrio nam je i tko je za njega jedan od najboljih nogometaša u Danskoj.

“Ja uvijek tu spominjem Eriksena pogotovo zbog onog svega što se dogodilo. Evo već godinu nakon toga čovjek igra u vrhunskoj formi. Igrao sam par puta protiv nogometaša Wolfsburga, Jonasa Winda, on je za mene vrhunski igrač, čak možda i jedan od najboljih u Danskoj.”

Dotaknuli smo se i te teme Lige nacija. Poput mnogih, Kolinger smatra da u ovakvim utakmicama rezultat i nije toliko važan.

“Ovo natjecanje za mene nije od nekog prevelikog značaja i to sad nakon ove duge i naporne sezone i sad da naši igraju četiri utakmice u 12 dana to je baš za mene previše, tako da po meni uopće nije rezultat nešto presudan, više da se dečki uigraju za ovo Svjetsko prvenstvo, ali opet naravno da je lijepo pobijediti”, rekao je pa dodao:

“Moj klub npr. ima već trening u ponedjeljak, a neki igrači još nisu završili sezonu. Taj neki omjer nije fer. Da netko mora igrati prijateljske utakmice, a mi već krećemo pripreme u novu sezonu”, zaključio je Kolinger, a mi smo mu poželjeli sreću u njegovom daljnjem putu u Danskoj.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!