Norvešku legendu savez spasio od zatvora

Nogomet 19. sij 202314:42
NigelxWaldronx ActionPlus via Guliver Images

Bivšu norvešku nogometnu zvijezdu Johna Carewa, osuđenog za tešku utaju poreza, angažirao je Norveški nogometni savez da brine o mladima, objavio je Savez u četvrtak.

Carew,  43-godišnji bivši napadač koji ima 91 utakmicu za reprezentaciju, osuđen je u studenom u svojoj zemlji na četrnaest mjeseci zatvora jer nije prijavio poreznim vlastima oko 1.2 milijuna eura prihoda između 2014. i 2019.

Njegova nova uloga u savezu mogla bi otvoriti put prilagodbi kazne.

“Nada se da će moći preuzeti dužnost tijekom izdržavanja kazne s elektroničkom narukvicom te će u tom smislu podnijeti zahtjev zatvorskim vlastima”, stoji u priopćenju saveza.

“Dobro je što svoje vještine želi staviti na dobrobit djece i adolescenata, Možda ovaj posao može biti sastavni dio njegove kazne”, komentirala je predsjednica Saveza Lise Klaeveness.

Bivši igrač Lyona, Valencijew, Aston Villu, Bešiktasa i West Hama je na vlastitu inicijativu u prosincu kontaktirao Norveški savez kako bi ponudio svoje usluge.

“Jedva čekam da se vratim sportu, Nogomet ostaje važan aspekt mog života. Bit će lijepo moći doprinijeti razvoju nove generacije igrača”, kazao je Carew.

Komentari

Vaš komentar