Hodak za SK: To je kao da je Belupo u finalu Europa lige

Nogomet 6. lis 202212:41
Privatna arhiva

"Bilo je spektakularnijih pobjeda, igrao sam pred 100.000 gledatelja, ali kada se sve dovede u kontekst tada je ovo podvig i moj najveći rezultat karijere."

Bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu – jednom davno mi je tu poštapalicu rekao Bojan Hodak.

I zato je je on izabrao Aziju kao svoju nogometnu destinaciju, nakon što je u Zagrebu igrao za Hrvatski dragovoljac na početku devedesetih. Danas, gotovo tri desetljeća kasnije Bojan Hodak je heroj Kuala Lumpura. Iako je tek peti u prvenstvu Hodak je sa svojim Kuala Lumpurom stigao do finala Azijskog kupa.

“To je kao da Slaven Belupo igra u finalu Europa lige. Nažalost nitko u kod kuće, ali i ovdje u Aziji nije svjestan što smo mi učinili”, rekao nam je Bojan Hodak koji je u Uzbeiksatnu protiv favoriziranog Sogdianu slavio 5:3 nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca.

“Imam sreće, haha. Branili smo se protiv bolje momčadi, no iako statistički to ne izgleda tako nisu nam stvorili previše prilika. I momčad iz Vjetnama kao i ova su kvalitetnije, imaju bolje proračune, ali ja sam uvjerio svoje dečke da nitko nije bolji od nas. Krasi nas disciplina, mislim da smo defanzivnu igru zapravo doveli do savršenstva.”

Privatna arhiva

Hodak je uvijek bio samozatajan, skroman. Iako ima desetak trofeja u Aziji i ime i prezime ovo je, sam će priznati, njegov rezultat karijere.

“Bilo je spektakularnijih pobjeda, igrao sam pred 100.000 gledatelja, ali kada se sve dovede u kontekst tada je ovo podvig i moja najveća pobjeda u trenerskoj karijeri. Proračun i uvjeti nisu u skladu s finalom Azijskog kupa.”

No, nije tu kraj uzbuđenjima. Hodak će 22. listopada igrati u finalu na svom stadionu koji prima 18.000 gledatelja.

“Razmišljalo se da se igra na većem stadionu, ali ipak smo se odlučili igrati u svom dvorištu. Vjerujem da će stadion biti pun.”

Suparnik je omanski Al Seeb.

“Sve su to skuplje momčadi, ali sad kad smo srušili sve prepreke silno želimo i trofej. Bit će ovo uzbudiljivih petnaestak dana.”

Bojan nije zaboravio napomenuti i svoje pomoćnike Nenada Benćinu, Gorana Rosandu i fitnes trenera Miru Petrića.

Komentari

Vaš komentar