Moto GP senzacija: Marquez i Bagnaia timske kolege!

Automoto 5. lip 202411:08 1 komentar
REUTERS/Bruna Casas via Guliver Image

U srijedu je službeno potvrđeno da će Marc Marquez, osmerostruki prvak svijeta u motociklizmu, od 2025. godine biti vozač Ducatijevog tvorničkog tima u Moto GP prvenstvu.

Naredne dvije godine će 31-godišnji Marquez provesti vozeći crveni motocikl iz Borgo Panigalea.

“Veoma mi je drago što ću nositi crvene boje Ducatija u narednoj sezoni. Od prvog kontakta sa ljudima iz tog tima, mislio sam da smo se dobro složili. Drago mi je što ću 2025. moći napraviti taj veliki korak i zahvalan sam što mi je pružena šansa. Nastavit ću rasti u timu u kojem je Pecco Bagnaia bio prvak dvije godine zaredom”, rekao je Marc Marquez.

Ostaje također za vidjeti što će biti s Eneom Bastianinijem, koji ove sezone vozi uz Bagnaiu u Ducatiju. O odluci da se angažira Marquez govorio je i Luigi Dall’Igna, generalni menadžer Ducatija.

“Odluka o Bagnainom novom timskom kolegi nije bila laka jer smo imali popis veoma jakih kandidata. Na kraju, izbor je pao na Marqueza jer je njegov talent neupitan. Njegova urođena ambicija ga tjera da raste. Imat ćemo 11 titula u našoj garaži sa ovom dvojicom vozača. Moći ćemo se uvijek osloniti na njihovo iskustvo i zrelost.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare