Magnussen će jedini dobiti poboljšani Haas na VN Mađarske

Automoto 27. srp 202215:52 > 15:54 0 komentara
AP Photo/John Raoux via Guliver Images

Šef Haasove F1 momčadi Gunther Steiner potvrdio je da će na idućoj utrci prvenstva u Mađarskoj samo Kevin Magnussen imati na raspolaganju temeljito dorađeni bolid što će biti prvi puta ove sezone da momčad donosi poboljšanja.

Haas je ove sezone puno konkurentniji nego prošle, kada su bili jedina momčad bez bodova, a trenutno drže sedmo mjesto u poretku konstruktora s 34 osvojena boda, donosi MAXf1.net.

Iako na prvih 12 utrka nisu donosili poboljšanja za svoj VF-22, osim ojačane podnice u Barceloni, momčad je i dalje ostala čest kandidat za Q3 plasmane i pozicije koje nose bodove, a Schumacher je na Silverstoneu i Red Bull Ringu dvaput zaredom ostvarivao svoje najbolje rezultate u Formuli 1 na osmom i šestom mjestu.

Haas je svoj prvi i jedini paket poboljšanja prvo najavljivao za Francusku, ali su zbog dodatnih testiranja u zračnom tunelu odgodili uvođenje poboljšanja za Mađarsku gdje će ih imati samo Magnussen kao bolje plasirani vozač u poretku.

Samo će jedan bolid imati poboljšanja,” rekao je Steiner za Autosport nakon VN Francuske.

“A rezervnih dijelova za taj bolid bit će vrlo malo. Znate, sve kasni, imali smo puno incidenata ove godine.”

“Zato smo potrošili puno materijala i kasnije smo počeli [raditi na poboljšanjima]. Odgodili smo ih od Francuske na Mađarsku.

“U početku su nam rekli da nećemo moći imati paket do Spa i svi smo pritiskali da imamo barem jedan set za Budimpeštu kako bismo skupili nešto podataka i analizirali ih uoči nastavka sezone nakon ljetne stanke.”

“A ako to ne bude funkcioniralo, uvijek se možemo vratiti na ono što smo imali prije, imamo dobar i organiziran plan. Jedino što smo jako kratki s rezervnim dijelovima za taj jedan bolid pa ako se išta dogodi u petak…

Steiner nije htio otkrili koliko očekuju od novoga paketa jer se ne žele razočarati kao puno puta u prošlosti, poput 2018. i 2019. kada poboljšanja nisu donosila očekivani napredak i kada su brži bili s početnim specifikacijama.

“Ne želim razgovarati o brojkama jer se onda razočarate, a i s čim da to usporedimo? Jer nemamo situaciju da na istom bolidu usporedno testiramo staru i novu specifikaciju,” rekao je.

“Znamo koliko više downforcea daje, postoji izračun koji to govori, a onda ćemo vidjeti koliko zaista donosi.”

Magnussen kao bolje plasiran Haasov vozač drži 11. mjesto u poretku s 22 boda i bodove je osvajao pet puta dok je Schumacher 15. s bodovima iz Velike Britanije i Austrije.