Pratite na SK: Stigla potvrda, EP u vaterpolu 2024. u Hrvatskoj!

Vaterpolo 17. stu 202313:00 0 komentara
LEN

Hrvatska ponovo postaje centar europskog vaterpola!

Dva hrvatska grada postat će domaćini Europskog prvenstva za seniore, točnije gradovi Zagreb i Dubrovnik bodrit će Barakude u obrani naslova titule europskog prvaka.

Važnost domaćinstva je tim veća iz razloga što će ovo Europsko prvenstvo odrediti putnike za Svjetsko prvenstvo u Dohi i ono još bitnije, Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine.

Nakon prošlogodišnje odlične organizacije Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu, European Aquatics (bivša LEN, odnosno krovna europska vaterpolska organizacija) odlučila je povjerenje za organizaciju prvenstva ponovo dodijeliti Hrvatskoj, kako isto nije moguće realizirati u Izraelu, iz objektivnih razloga.

Nadmetanja po skupinama će se igrati u oba grada, Zagrebu i Dubrovniku, dok će se u drugom dijelu natjecanja, susreti za poredak od 1. do 8. mjesta igrati u Zagrebu, na bazenu uz Savu, a utakmice za poredak od 9. do 16. mjesta u bazenu Gruž, u Dubrovniku.

Hrvatska reprezentacija će utakmice u skupini igrati u Dubrovniku i to 4. siječnja protiv Španjolske, 6. siječnja protiv Francuske i 8. siječnja s Crnom Gorom.

Europska smotra u vaterpolu će se održati od 4. do 16. siječnja iduće godine, a prijenose ćete moći pratiti na Sport Klubu!

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!