Šampion bocnuo Federera: Jezivo, nikad to ne bih napravio

ATP 6. lis 202217:09
Colin Poultney via Guliver Images

Nije baš svima 'sjeo' način na koji se Roger Federer oprostio od aktivnog igranja tenisa. Jedan od rijetkih koji je u negativnom tonu prokomentirao taj događaj bio je jedan od najvećih igrača snookera ikad John Higgins...

Nekoć najbolji igrač svijeta u snookeru, 47-godišnji Škot John Higgins osvrnuo se na oproštaj Rogera Federera nabijen emocijama, tijekom Laver Cupa u Londonu.

“Gledao sam dio tog oproštaja i iskreno to je bilo pomalo jezivo. Sjajan je igrač i šampion bio, ali recimo to ovako: Ako se Ronnie (op.a. O’Sullivan) umirovi, neću mu držati ruku i plakati. Nikad to neću napraviti. Da se ja umirovljujem, možda bih samo pružio ruku i odšetao iz dvorane. Ne znam što bih učinio da me Ronnie pita da igramo parove u zadnjem meču”, komentirao je Higgins, četverostruki prvak svijeta.

Što se njega tiče, ne razmišlja još o odlasku iz sporta.

“Tenis je drukčiji od snookera. Fizički je zahtjevniji, dok kod nas nema previše ozljeda i naše karijere mogu duže trajati. Imam visoko mišljenje o Ronnieju i Marku Williamsu. Ronnieja zbog osvajanja sedme svjetske titule i Marka za sve što je učinio. Svjetska titula osvojena ove godine zacementirala je Ronnieja kao najvećeg igrača svih vremena”, zaključio je Higgins koji ovog tjedna nastupa na Mastersu u Hong Kongu.