Kyrgios i Roddick: Đoković će osvojiti Australian Open!

Australian Open 21. stu 202311:24 0 komentara
AP Photo/Aaron Favila via Guliver Images

Obojica su bili veliki rivali Novaka Đokovića, i na riječima i na dijelima. Obojica imaju više pobjeda protiv najboljeg svih vremena, obojica nisu štedjeli kritike na njegov račun, uz nerijetka pretjerivanja. A sada obojica najviše vjeruju u njega.

„Opet ću iznijeti moje dosadno predviđanje. I meni je dosadilo koliko se ponavljam. Kao što sam rekao prije neki dan, neću se kladiti protiv Novaka. Ne kažem da ga netko nekada neće pobijediti, ali ja moj novac neću staviti protiv njega. Naročito to vrijedi poslije svega što sam vidio posljednjih dana.“

Ovo je na pitanje, tko je favorit na Australian Openu za oko dva mjeseca, odgovorio Andy Roddick. Amerikanac je dobio pet od devet mečeva sa Đokovićem, jedini je koji ima pozitivan odnos u mečevima sa njim, a da su ih odigrali više od tri.

Bio je veliki kritičar Novakovih predaja u vrijeme prije nego što je izbacio gluten iz prehrane, jer ga je on onemogućavao da pruža maksimum. Kada ga je Nole savladao 2008. na US Openu, palo je dosta ružnih riječi. Od tada se mnogo promijenilo u njihovom odnosu i Roddick je jedan od najvećih štovatelja Đokovićeve karijere.

Slično vrijedi i za Nicka Kyrgiosa. Sve do onog ružnog odnosa njegovih sunarodnjaka prema Novaku zbog cjepiva u siječnju 2022, Australac se veoma primitivno ponašao prema Srbinu, ali kada je vidio kakav je ovaj karakter, potpuno je promijenio ploču. I on vjeruje u Đokovića:

„I ja biram Novaka za glavnog favorita u Melbourneu. On je veoma siguran na Rod Laver Areni, zimus je bio doslovno nedodirljiv. Uopće ne usporava“, kaže Kyrgios, koji je vjerojatno jedini igrač izvan velike četvorke koji je Novaka savladao u dva uzastopna tjedna, i to na betonu. Bilo je to u Acapulcu i Indian Wellsu. Nole mu se prošle godine revanširao u finalu Wimbledona.

Ono što još više ističe njegove riječi je činjenica da je on i dalje aktivan igrač i da postoji realna mogućnost da se sastane sa Novakom na predstojećem Grand Slamu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!