Prava borba ili revija? Evo pravila za okršaj Tysona i Paula!

SK Fight 2. tra 202421:23 0 komentara
Mike Tyson

Prošlo je 38 godina otkako je Mike Tyson "slomio" Trevora Berbicka i postao najmlađi boksački prvak svijeta u povijesti teške kategorije. Taj rekord stoji i danas, a "Iron" Mike, unatoč činjenici da ima 58 godina, i dalje je boksačka superzvijezda!

Legendarni Newyorčanin 20. srpnja nastupit će pred nevjerojatnih 80.000 gledatelja na stadionu Dallas Cowboysa, a protivnik će mu biti preko trideset godina mlađa medijska superzvijezda (i profesionalni boksač) – Jake Paul!

Brzo je Tyson našao odgovor za kritičare koji meč opisuju kao običnu reviju:

Svi oni koji me kritiziraju zapravo su ljubomorni. Znate li još nekoga tko može prodati 80.000 ulaznica u dobi od 58 godina?!”. 

Sad su poznata i pravila koja će vrijediti za ovaj neobičan okršaj:

Na glavama boksača neće biti nikakve zaštitne opreme, iako se takva mogućnost spominjala u medijima. Derek Chisora, veteran teškaša, rekao je da zna “sa sigurnošću” da će se u ovoj borbi koristiti rukavice od 18 unci, daleko veće i teže od onih koje koriste profesionalni boksači u službenim mečevima.

Novinar Ariel Helwani tvrdi da će borba biti “prava” (što god to značilo), dok Paul kaže da “nikada ne bi izdao svoje fanove i priredio im egzibicijski meč”.

Runde će trajati dvije minute, a ne tri minute, iako nije navedeno koliko će rundi biti na rasporedu.

Neće biti službenih sudaca koji će bodovati meč, kako prenosi “USA Today”, a to praktički znači da će se do pobjede doći samo nokautom, jer će na kraju meča jedini mogući ishod biti neriješen.

Ta su pravila gotovo identična onima koja su korištena u meču između Tysona i Roya Jonesa prije tri i pol godine.

Valja napomenuti i da će Tyson morati proći niz liječničkih pretraga kako bi se organizatori “pokrili” i osigurali da vremešnom borcu ne pozli tijekom dvoboja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!