‘Fedor nije najveći teškaš u povijesti, to je Stipe Miočić’

SK Fight 7. velj 202321:58 > 21:59
Dalton Hamm

Bivši UFC prvak u dvije težinske kategorije, Daniel Cormier, koji se sa Stipom borio čak triput, pun je hvale za američkog borca hrvatskih korijena.

Veliki Fedor Emelianenko povukao se iz sporta proteklog vikenda, porazom od Ryana Badera na Bellator 290 eventu. Bader je Fedora porazio tehničkim nokautom u prvoj rundi, a to mu je druga takva pobjeda nad Fedorom.

Odlaskom velikog Fedora (40-6), naravno da su se potegla pitanja oko najvećem borcu ikad, kao i o najboljem teškašu. Dok Fedora mnogi ipak više ne vide kao najboljeg borca ikad, rasprava o najvećem teškašu u povijesti MMA-a i dalje itekako uključuje Fedora kao jednog od glavnih kandidata.

Fedor će uvijek biti u raspravama za najvećeg teškaša u povijesti, ali ako pitate Cormiera, Fedor ipak nije najveći. Očekivalo se kako će istaknuti svog velikog prijatelja i trening kolegu, Caina Velasqueza, ali ipak se odlučio za Stipu Miočića.

‘‘Ne smatram Fedora najvećim teškašem u povijesti. Mislim da taj epitet pripada Stipi Miočiću, ali samo zato jer je Cain Velasquez bio prečesto ozlijeđen. Ako gledamo isključivo vještinu, nitko od teškaša ne može se mjeriti s Cainom Velasquezom. Ali mislim da Stipu njegove obrane titule i vrijeme koje je proveo na vrhu svrstavaju i na vrh ove ljestvice. Fedor je u top 5 i to nije nešto zbog čega bi se on trebao sramiti.‘‘, objasnio je Cormier u sklopu ‘‘DC & RC‘‘ showa.

Miočić je UFC-ov rekorder kada su u pitanju obrane naslova u teškoj kategoriji i to mu je čak četiri puta pošlo za rukom. Cormier je čak triput dijelio oktagon sa Stipom pa ne čudi koliko cijeni “našeg” borca. U prvoj borbi slavio je nokautom, ali mu se Miočić u preostala dva osvetio i njihova trilogija je završila 2-1 za Stipu.

 

Komentari

Vaš komentar