‘Mi s jednim porazom kući, a Mađarska s dva u četvrtfinale’

Rukomet 24. sij 20238:55
AP Photo/Claude Paris via Guliver Image

Nakon pobjede nad Bahreinom (43:32) i ispadanja sa Svjetskog prvenstva, svoja su razmišljanja otkrili Jakov Gojun i Željko Musa koji su možda i posljednji put igrali skupa u reprezentaciji.

Gojun je usporedio Hrvatsku i Mađarsku.

“U prvom poluvremenu igrali smo nervozno, dozvolili smo velik broj pogodaka Bahreinu. U nastavku smo se probudili, odigrali puno bolje, no i da smo pobijedili sa željenom razlikom ne bi bilo dovoljno za četvrtfinale jer je Danska svladala Egipat. Mi smo svoju priliku propustili u prvoj utakmici kada smo izgubili od Egipta. Šteta, idemo kući s jednim porazom dok primjerice Mađarska s dva poraza ide u četvrtfinale”, kaže Gojun.

Željko Musa smatra da su jedan cilj ispunili, a u drugom su podbacili.

“Što se tiče ovog Svjetskog prvenstva jedan plan smo ispunili, drugi nismo. Dakle izborili smo kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, ali smo podbacili jer se nismo plasirali u četvrtfinale. Pokazalo se da smo ipak trebali imati koju jaču pripremnu utakmicu prije Egipta. Ovako, imali smo tri lakše, pa smo valjda i lagano ušli u taj susret i uvjerljivo izgubili. Nažalost, sistem je takav i mi smo zbog jednog kiksa ispali. Problem je bio što je skupina s kojom smo se križali bila slaba kao i naša. Tamo nije bilo reprezentacije koja bi mogla iznenaditi Egipat pa da se onda napravi nekakav krug gdje bi imali novu priliku“, rekao je Musa.

Komentari

Vaš komentar