Štrlek: Perkovac i ja smo sve riješili u pet minuta

Photo: Gulliver Images

Goran Perkovac je po prvi put otkad je postao izbornik okupio hrvatsku rukometnu reprezentaciju u Zagrebu. Hrvatsku očekuju dvije važne utakmice protiv Nizozemske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine.

U reprezentaciju su se vratili Luka Stepančić, Ilija Brozović te Manuel Štrlek.

“U pet minuta smo izbornik i ja riješili sve. Reprezentacija mi je puno dala i moj motiv nikad nije bio upitan. Uvijek gledam pozitivno na konkurenciju, neće nedostajati doprinos lijevih krila. Imamo različite tipove i to može samo biti plus, a izbornik će odlučiti tko će igrati”, rekao je Štrlek pa dodao:

“Istina, nije me bilo neko vrijeme, ali ne bih se previše vraćao u prošlost. Bilo je svega u tom zadnjem periodu, rezultati nisu pratili želje, takve se stvari događaju. Zašto nisam bio u reprezentaciji, to stvarno više nije važno; važno je da sam opet tu. Nekad mi je bilo teško gledati sve sa strane, no, to je normalno. Uostalom, i kad me nije bilo, tu su bili drugi koji su davali sve od sebe. Kad me je novi izbornik pozvao, ni sekundu nisam dvojio. Nisam nikad, nisu ni drugi. Tkogod bio u momčadi, sigurno je davao sve od sebe, to je reprezentacija, to je nešto posebno.”

Spominje se da će Štrlek karijeru nastaviti u Nexeu.

“Nije još gotovo, nisam potpisao, a dok se to ne dogodi, najbolje je o tome ne govoriti. Posebno jer sada imamo važan zadatak, sad je samo reprezentacija važna“, rekao je Štrlek.

Hrvatska je u prve dvije utakmice upisala dvije pobjede – Kauboji su pobijedili Grčku 33:25 te Belgiju 30:27. Dvije pobjede upisala je i Nizozemska – Belgija je pala rezultatom 25:24, a Grčka je poražena s 32:28. Nameće se zaključak da bi upravo dvije utakmice s Nizozemskom trebale odrediti pobjednika skupine.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare