Červar: Istina je, ja sam Horvata predložio za izbornika

Rukomet 24. sij 202314:05 > 14:06
(Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)

Nakon što se priopćenjem oglasio Hrvatski rukometni savez i rekao da nisu zadovoljni ostvarenim rezultatom na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, oglasio se i Lino Červar.

Hrvatski rukometni savez sada čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Izbornike predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor HRS-a.

Červar je za Sportske novosti progovorio o mogućoj smjeni Hrvoja Horvata.

“Ne bih još davao konkretne izjave, jer u pitanju je jako ozbiljna stvar i stoga bi bilo neozbiljno da najprije pomno ne izanaliziram sve što se dogodilo na SP-u, a onda tek napišem kompletno izvješće. Istina je da sam ja bio taj koji je Hrvoja Horvata predložio za izbornika, jer smo tražili novo lice, novu energiju, trenera koji ima rukometni pedigre u sebi, a Horvat ga istinski ima. Uglavnom, sačekajte da istinski izanaliziram sve što se dogodilo, a ne da istrčavam u ovom poludepresivnom trenutku u kojem smo svi prepuni emocija, a važne odluke treba donositi hladne glave”, rekao je Červar, a predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac je poručio:

“Mi u Savezu nismo zadovoljni s nastupom naše reprezentacije na SP-u, jer minimalni postavljen cilj bio je ulazak u četvrtfinale turnira. Međutim, moramo poštivati proceduru koju imamo u Savezu. Lino Červar je koordinator svih reprezentacija, on je taj koji podnosi izvješće upravnom odboru Saveza, a Savez nakon toga donosi odluke.”

Komentari

Vaš komentar