Tomašević: Povećavamo kapacitet Kranjčevićeve za tri puta

Hrvatska 26. svi 20239:44 0 komentara
Sport Klub

Priča oko izgradnje novog stadiona u Maksimiru sve je ozbiljnija i pred realizacijom je, potvrdio je to i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Vode se razgovori s Vladom i Zagrebačkom nadbiskupijom koji su sada već u završnoj fazi, mora se imovinsko-pravno riješiti to zemljište, a paralelno s time planiramo i urbanistički natječaj”, najavio je u emisiji RTL Direkt gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Dakle, ide se u rušenje postojećeg stadiona u Maksimiru i izgradnju novog na istom mjestu, a Tomašević je najavio i zahvate na stadionu u Kranjčevićevoj koji će poslužiti kao zamjenski.

“Vjerujem da će do kraja godine krenuti proširenje kapaciteta stadiona u Kranjčevićevoj i to za tri puta. On će biti zamjenski dok se stadion u Maksimiru bude rušio i gradio novi.”

Drugim riječima, plan je proširiti kapacitet Kranjčevićeve s oko 4000 na 12.000. Ako bi izgradnja novog stadiona u Maksimiru krenula tijekom nove sezone, u Kranjčevićevoj bi igrala čak tri kluba iz HNL-a. Osim Dinama, još Lokomotiva te Rudeš koji je izborio povratak u najviši rang.

Tomašević je također prokomentirao i izbacivanje skijaške utrke Snježna kraljica iz kalendara FIS-a.

“Čuo sam da će se naš skijaški savez žaliti, ali mi smo im već iskomunicirali da nećemo financirati taj događaj iz gradskog proračuna. To smo im rekli i prije ove odluke FIS-a”, poručio je Tomašević.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!