SKener: Koji je zapravo Ante za Dinamo…

Champions League 2. kol 202223:06 > 23:151 komentar
Peter Kneffel/dpa via Guliver Images

Dinamo ima prekrasan rezultat, ali ruku na srce, Ludogorec je gubitnik iz ove utakmice

Kada novinar napiše u prvoj rečenici: rezultat je puno bolji od igre, onda je sve jasno i nešto ili štošta tu ne štima. Ante Šimundža je imao igru, bolji dojam i – na semaforu frišku figu. Ante Čačić je pak imao blitzkrieg, ali u nastavku putovanja u Razgradu unatoč 2:1 pobjedi pokazao da Dinamo još nema – igru.

Kada su izašle postave sat i pol prije početka sastav se učinio sasvim zgodan. S Baturinom na playu, Oršić i Ivanušec. Drmić ili Petković? To su sad sitnice. Deset minuta kao iz bajke, otvorena vrata play-off-a Lige prvaka. I na tom valu smo čekali da Dinamova, nedvojbeno pojedinačna kvaliteta iskaže sav svoj potencijal i dovrši posao. Livaković kiks i bravura, dobar Ljubičić, ali se nepotrebno muči jer to nije njegova pozicija  i skroman Ristovski, što su Bugari koristili. Ivanušec koji potpuno izvan forme, Oršić koji nije u reprezentativnom izdanju, Baturina kojeg treba forsirati, te pitanje koliko su Drmić i Petković razmrdani jer ne znaju kada će i hoće li igrati. Sve se to vidi u ovih nekoliko ljetnih tjedana. Zauzvart je nakon devedeset minuta stiglo pitanje – kocka li se Ante Čačić s 25 milijuna eura (to donosi skupina Lige prvaka).

Svakako, ne možemo osporiti i da bugarski prvak ima kvalitetu. Ne kao Dinamo, ali ima tu nekoliko jako zanimljivih pojedinaca. I prednost u treneru koji je unatoč odlasku najvažnijeg veznog igrača i startnih 0:2 ipak uspio konsolidirati momčad. I to se vidjelo u nastavku u kojem je Ludogorec zaslužio više od gola zaostatka uoči maksimirskog uzvrata. Dobro, Šimundža je u Bugarskoj godinu dana, više vremena da složi igru. Slabo će spavati sljedećih tjedan dana, ali “zeleni” su pokazali da mogu biti jako nezgodni.

Ante Čačić igru i dojam, koji uvijek traži probirljiva zagrebačka publika nema, ali ide ga karta koja se zove rezultat. Znam, potpisali bi svi da uvijek završi kao u Razgradu, ali budite uvjereni – neće. I dalje Dinamov trener ima bolje igrače, ima komociju Petkovića ili Drmića držati na klupi, no stalne rotacije, traženje prave momčadi, a u hodu i lov na 25 milijuna eura zasad ne mogu Dinamovog navijača uvjeriti da mirno spava.

Koji je zapravo Ante za Dinamo?

Komentari

Vaš komentar