Silva kažnjen zbog tučnjave na karnevalu

Nogomet 22. ruj 202218:26 0 komentara
AP Photo/Joan Monfort

Španjolski nogometaš David Silva, trenutačno član Real Sociedada, novčano je kažnjen zbog napada na žensku osobu tijekom karnevala na Kanarskim otocima u lipnju ove godine.

Od strane Ureda javnog tužitelja nekadašnja zvijezda Manchester Cityja i španjolske reprezentacije osuđen je na novčanu kaznu od 1080 eura zbog napada na žensku osobu koja je tom prilikom pretrpjela ozljede vrata i ruke, a zadobila je i ogrebotine na ruci i koljenu.

Incident se dogodio 19. lipnja u Maspalomasu na Kanarskim otocima, a u sve je bio uključen i brat Davida Silve te još jedna osoba. Španjolski medij navode kako su se u svemu dogodile i prijetnje nožem, ali samo hladno oružje nije korišteno tijekom izgreda.

Pretpostavlja se kako ovaj slučaj nije došao na španjolski sud jer su ranije svi optuženi priznali svoj dio krivnje i ulogu u incidentu. David Silva će morati platiti i određenu naknadu ženskoj osobi koju je napao.

U karijeri je David Silva odigrao čak 125 utakmica za španjolsku reprezentaciju te je pritom zabio 35 golova. Odigrao je i 309 ligaških utakmica za Manchester City.