Promjene u Milanu: Donnarumma odlazi, Conte dobio odštetu

Serie A 26. svi 202119:01 > 19:06
Jonathan Moscrop / Sportimage(Credit Image: © Jonathan Moscrop/CSM via ZUMA Wire) (Cal Sport Media via AP Images)

Gianluigi Donnarumma odlazi iz Milana, a velika promjena potvrđena je i na klupi gradskog rivala Intera.

Antonio Conte još u srijedu ujutro bio je na izlaznim vratima Intera nakon osvojene titule prvaka Italije, a sada je vijest i potvrđena te odšteta koju će zaraditi. Kako javlja uvijek dobro informirani Fabrizio Romano, Conte je prihvatio otpremninu u visini od sedam milijuna eura. Razlog sukoba Contea i uprave kluba tiče se načina kako se pristupa ovoljetnom prijelaznom roku. Naime, Conte je tražio nove igrače kako bi pojačao ambiciju i u novoj sezoni, međutim u klubu žele prodati igrače kako bi zaradili barem 80 milijuna eura i time ‘počistili’ dugove koji prijete klupskoj blagajni.

S druge strane, AC Milan je osigurao povratak u Ligu prvaka, međutim tamo neće braniti Gianluigi Donnarumma, barem ne u dresu jedinog profesionalnog kluba u kojem je igrao. Proteklih godina često se pisalo o nezadovoljstvu vratara plaćom na San Siru, spominjali su se i transferi, navodno je bilo i mnogih ponuda, no klub ga je odbio prodati, a sada ostaje bez svog vrijednog vratara bez centa odštete! Naime, Donnarumma klub napušta kao slobodan igrač.

Donnarumma je u Milanu još od 2013. godine kada je stigao u omladinski pogon kluba kao nadobudni 14-godišnjak. U profesionalnoj karijeri za Milan je branio 251 put, primio je 265 golova, a 88 puta mrežu je ostavio netaknutom.

Ne treba uopće naglašavati, ali najveći svjetski klubovi stajat će u redu za jednog od najtalentiranijih vratara svijeta.

Milan je inače već pronašao zamjenu, riječ je o vrataru francuskog prvaka Lillea Mikeu Maignanu koji će biti plaćen 13 milijuna eura.

Komentari

Vaš komentar