Vaha: Situacija u BiH nogometu je dno dna, lekciju im očitava jedan Luksemburg

Nogomet 20. stu 202318:59 1 komentar
AP Photo/Darko Bandic via Guliver Images

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo iduće godine.

Zmajevi su odigrali katastrofalan ciklus, jedan od najgorih u povijesti, te su završili na petom mjestu u skupini sa samo devet osvojenih bodova, od čega su šest osvojili u susretima protiv Lihtenštajna.

BiH je sinoć u posljednjem kolu kvalifikacija u tmurnoj atmosferi u Zenici poražena od Slovačke i tako neslavno završila ovaj ciklus. Priliku za plasman na Euro Zmajevi će imati u ožujku kada je na rasporedu playoff.

O situaciji u BIh reprezentaciji oglasio se legendarni Vahid Halilhodžić koji je istaknuo da se mora napraviti analiza svega što je utjecalo na katastrofalnu seriju rezultata.

“Nisam uspio gledati utakmicu između BiH i Slovačke, ali ishod svega je jasan – novi poraz. Situacija u bh. nogometu je dno dna. Hitno se mora nešto učiniti s nogometom u Bosni i Hercegovini, s nacionalnim nogometnim savezom koji sve ovo (ne)vodi. Mora se napraviti opsežna analiza svega toga – zašto je došlo do ovako katastrofalnih rezultata. Pa jeste li vi svjesni da nam jedan Luksemburg drži lekciju iz nogometa?! Situacija je zabrinjavajuća, ljudi su ogorčeni na sve to, ali ne želim dolijevati ulje na vatru”, rekao je Vaha za Net.hr i dodao:

“Zvali su me, znao sam da će se sve ovo dogoditi. Stoga je potrebna dublja analiza – zašto se sve to dogodilo? Neophodna je dublja analiza da bi se jednog dana pokrenuo nogomet u BiH, jer zemlja ima talenata, ima i igrača koji igraju u poznatim klubovima. Bosna i Hercegovina mora puno bolje. Kao građanin Bosne i Hercegovine prirodno sam razočaran kao i mnogi navijači, ali sve promatram sa strane.”

Halilhodžić je govorio i o uspjehu reprezentacije Srbije koja se plasirala na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

“Srpska nogometna reprezentacija, u svakom slučaju, izgleda bolje od BiHJ… Ali nije ni to tako teško… Svi su trenutno bolji od moje BiH – i Slovenija i Makedonija, neću ni pričati o Hrvatskoj… Sve su te reprezentacije bolje od moje BiH. Takva je realnost reprezentativnog nogometa Bosne i Hercegovine.”

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.