Puljak najavio obnovu Poljuda kao i projekt novog stadiona

Hrvatska 1. lip 202322:20 0 komentara
REUTERS/Antonio Bronic by Gulliver

Na Hajdukovoj sjednici Skupštine prihvaćena su sva izvješća o radu u 2022. godini koju su bijeli završili s nešto malo manje od milijun eura plusa.

Na Skupštini je u ime većinskog vlasnika Grada Splita govorio i gradonačelnik Ivica Puljak koji je klubu čestitao na odličnim rezultatima u prošloj sezoni, ali je najavio da bi Poljud uskoro mogao imati novo ruho.

“Grad vas gleda kao partnere i želimo vam uvijek dobre rezultate. Zajedno s upravom Hajduka ću vam predstaviti plan za razvoj infrastrukture kojeg smo napravili nakon višemjesečnog rada kojeg Split zaslužuje. Projekt ćemo podijeliti u tri faze. Obnoviti stadion Poljud, uključiti dodatne sadržaje na stadionu i gradski projekt Brodarica.

Prva faza je obnova stadiona Poljuda. To je najbolje rješenje za stadion. Pričamo o obnovi armirano-betonske konstrukcije, krova, prstena oko stadiona, atletske staze, rasvjete i ozvučenja. Početak obnove bi trebao biti u drugom kvartalu iduće godine, a procjena troškova je 30-40 milijuna eura, financirali bi grad i država. Financiranje je najizazovniji dio ovog projekta.”

“Druga faza uključuje dodatne sadržaje stadiona. To uključuje parkiralište, dodatne terene, prostore za akademiju, treći objekt ispod Zapadne tribine, gradski projekt Poljud u funkciji sporta. Gradnja bi trebala početi u prvom kvartalu 2025. godine.

Treća faza je Gradski projekt Brodarica. Planiramo novi stadion Hajduka, kongresni centar, poslovni centar, gradske stanove za dugoročni najam. Početak radova bi bio početkom 2026. godine, a završetak bi bio do Europskih igara 2027. godine. Financiranje bi obavili grad, Hajduk i partneri. Ovo je vrlo ambiciozan plan, ali nije skroz nerealan i može osigurati europske ambicije i stabilnost Hajduka.”