Prosinečki za SK: Pregovaram s Arisom, oni su na potezu

Hrvatska 23. ožu 202313:02 > 13:03
Sport Klub

Riječ je o suradnji s grčkim klubom od ljeta 2023. godine.

Nakon gotovo devet mjeseci od odlaska iz ljubljanske Olimpije hrvatski nogometni trener Robert Prosinečki ponovno je ‘u akciji’. Naime, postoji interes grčkog Arisa iz Soluna.

“Bio sam u Grčkoj, razgovarali smo, ali nemam ništa konkretno za izjaviti. Novinari to nekako iskopaju, iako je to uvijek bolje raditi u tišini. Trener sam bez posla, a to je stanje koje me zabrinjava i ne osjećam se ugodno. Tako da razgovaram s više klubova, nekad se dozna, a nekad ne” , rekao je za Sport Klub Robert Prosinečki.

Koliko je to ozbiljno?

“Čekam njihov odgovor. Nikada u takvim pregovorima postoji mogućnost za dogovor, ali isto tako i da se posao nikada ne dogodi. Riječ je o preuzimanju momčadi u ljeto 2023. godine.”

Na razgovor ga je pozvao bivši sportski direktor Rijeke Robert Palikuča, koji je preuzeo taj posao u solunskom klubu. Aris u ovom trenutku igra u Ligi za prvaka i nalazi se na petom mjestu. Četiri momčadi kandidiraju za nastup u europskim kupovima. No, Aris zaostaje 17 bodova za PAOK-om.

Legendarni Vatreni je kao trener počeo u stožeru Slavena Bilića i reprezentacije Hrvatske 2006. godine, kasnije je vodio beogradsku Crvenu Zvezdu, Kayserispor, Azerbajdžan, BiH, kratko Denizlispor i na kraju ljubljansku Olimpiju, također nekoliko mjeseci.