Panadić za SK: Kad se sve zbroji – Hajduk je najslabiji!

Hrvatska 31. ožu 20249:34 > 9:35 0 komentara
Robert Matić i Miro Gabela/hajduk.hr

Rijeka ne kiksa, pobjeđuje u malim utakmicama, a mislim da Dinamo tek sad nakon ove utakmice postaje najopasniji.

Andrej Panadić, biši igrač Dinama, reprezentacije bivše države i nogometni trener ovako je opisao prvo poluvrijeme poljudskog derbija Hajduka i Dinama.

“Skoro sam zaspao. Da nije bilo Petkovića i Hajdukove prilike u zadnjoj minuti, sve bih lako zaboravio.”

Ali ipak je Petković još jednom pokazao – da je on taj.

“Da, velike utakmice odlučuju veliki igrači, a Bruno Petković to s brojem devet na leđima ponosno nosi.”

Nastavak je bio nešto življi, Hajduk bolji, ali nije bilo dovoljno.

“Dinamo je odigrao pragmatično. Bili su svjesni da tu nema neke velike imaginacije, kombinatorike, jer i Dinamo se tu muči kroz sezonu. No, bili su čvrsti, prepustili su Hajduku posjed, te čekali svoju prigodu. Moramo pohvaliti Nevistića i njegovu izvedbu koja je bila na jako visoku ocjenu.”

Panadić je posebno želio naglasiti jedan detalj.

“Igrao sam po ledu, blatu, snijegu, jakoj kiši, najvišim temperaturama i sve sam to mogao izdržati. Ali čim sam vidio vjetar rekao sam jao. Posebno za nas obrambene nogometaše je to veliki problem. Vidjeli smo u nekoliko navrata da je upravo taj vjetar usmjeravao utakmicu, tako da tom detalju treba tražiti olakotnu okolnost za sve aktere.”

Livaja je napustio igru, što ste mogli iščitati iz tog dvoboja?

“Meni se učinilo da je riječ o unutarnjem dijelu koljena i to je ono što Splićane može brinuti. Ako je tako i nije ništa ozbiljnije, mislim da Marka neće biti sljedeće dvije do tri utakmice. A znamo da su za Hajduk sljedeće dvije zapravo i najvažnije.”

I sam nas je Andrej uveo u rasplet napete završnice sezone.

“Prvo je Kup, treba vidjeti kako će izgledati sastavi. No, mislim da svi više gledaju prema prvenstvenoj tablici. A tu je sve i te kako moguće.”

Pa da nam onda kratko opišete sve tri momčadi.

“Po meni Hajduk se najviše muči na planu igre. Imaju nekoliko zanimljivih igrača, ali oni su na mene ostavili najslabiji dojam od sve tri momčadi. Očekivao sam da će se nakon odlaska Leke i dolaska Karoglana momčad pojačati, ali nije se to dogodilo.”

Rijeka?

“Oni su najkonstantniji, ne gube male utakmice, tako se osvaja naslov prvaka. Naravno, sada će i kod njih rasti pritisak jer postaju sve svjesniji da mogu do titule. Puno toga će nam zapravo reći sljedeće kolo kada Hajduk dolazi na Rujevicu. Ne znam što će biti s Livajom, ali tu bi Hajduk mogao potpuno otpasti. U suprotnom Dinamo postaje prvi favorit.”

Ni Dinamo je igra lijepo ni pamtljivo?

“Istina, Rijeka je ostavila najbolji dojam, ali Dinamo sada postaje najopasniji. Imaju iskustva osvajanja trofeja, imaju dobar roster i taj mentalitet kada je gusto.”

Za kraj, morali smo malo i o njemačkom sucu Siebertu?

“On je bio najbolji na terenu, to nevoljko moram priznati. Očitao nam je lekciju kako se sudi. Ugasio je ratničku utakmicu kakve se u pravilu igraju u poljudskim derbijima. U svakoj komunikaciji s VAR sobom je bio kratak, odlučan u svakoj svojoj odluci. Jeste li vidjeli da je netko od igrača prigovarao sucu? Ja nisam – zaključio je Panadić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!