Leko: Nisam htio maknuti Sahitija, a naš teren je očajan. Dinamo? Bit ćemo ludi

Hrvatska 23. ruj 202322:28 4 komentara
Robert Matić i Miro Gabela / Hajduk.hr

Hajdukov trener Ivan Leko mogao je odahnuti nakon teško izborene pobjede nad Lokomotivom kojom je njegova momčad izašla iz mini-krize...

Prekrasan pogodak Emira Sahitija, njegov prvi nakon pet mjeseci, odlučio je utakmicu na kišnom i vjetrovitom Poljudu protiv Lokomotive (1:0), čime je Hajduk osigurao da i nakon ovog kola ostane na vrhu SuperSport HNL-a. U takvom će položaju dočekati i veliki derbi s Dinamom u Splitu u nedjelju 1. listopada.

“Sretan sam i zadovoljan, ali što to znači. Sutra će opet biti kamen. Navikneš se na to da su ti dvije tone na leđima, ako se ne možeš nositi s tim onda nisi za ovo. Bila je teška priprema utakmice, momci su živjeli za ovo i onda te sreća i pogleda. VAR ti opet poništi gol, ali i dalje smo ‘gurali‘. Zaslužili smo dobiti. Večeras možemo malo i uživati, a onda od sutra idemo opet u rudnik. Večeras je bilo 35-40 minuta pravog nogometa, ostalo mora biti bolje”, rekao je Leko, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Osim dva uzastopna poraza, probleme je u pripremi stvarao i poljudski travnjak.

“Bila je muka. Prvi je razlog psihološki, dvije izgubljene utakmice unesu nemir. Nisi bio pravi, nisi zaslužio i onda je milijun dilema u glavama. Drugi razlog je vrijeme, naš teren je očajan. Prije je bila bakterija, pa ga je ubila vrućina, sada ga je ubila poplava jutros. Sada kada ja pričam da je teren loš bit će ‘šuti, isti je teren za obje momčadi‘.”

Slijedi Dinamo.

“To je najbitnija utakmica. Oni su dobri, i mi isto. Ludi ćemo bit‘, oni će htjeti pokazati neki svoj prkos…”

Osvrnuo se na junaka Sahitija.

“Vjerujem da netko gore sve vidi. U prvih deset susreta imao je nula golova i asistencija. Kao trener bih ga trebao maknuti. Ali kada ga vidim na treningu kako ‘dimi‘, rekao sam da ga neću maknuti. Neka maknu mene, ali ja njega neću maknuti. Volio bih da mu se sada otvori, i da nastavi biti ponizan. Drago mi je da ga nisam maknuo.”

Leko je pohvalio i Lokomotivu.

“Nama Lokomotiva već dugo ne paše, mladi su, trče, lani su nas ovdje izmeli. Bilo je 3:4, a mogli su dati još pet golova. Uspjeli smo razbiti njihov tempo, sačuvati se od njihove tranzicije. Dobro smo to branili. Svaka čast njihovom treneru, svaki prijelazni rok prodaju dva, tri ili četiri najbolja igrača i opet izmisle nove igrače. Želim im puno sreće, igraju baš dobar nogomet kakav volim.”