Jakirović: To je neprofesionalno i maliciozno, mediji mi podmeću

Konferencijska liga 22. ruj 202320:39 0 komentara
Ronald Gorsic / CROPIX via Guliver Image

Nemogući preokret koji je Zrinjski izveo u prvom kolu Konferencijske lige protiv AZ-a, od 0:3 na poluvremenu do konačnih 4:3, bio je tema i na presici na Maksimiru, nakon što je Dinamo u istom natjecanju pobijedio Astanu 5:1. Nakon utakmice, Jakirović je komentirao pobjedu Zrinjskog koja je onda napravila totalnu pomutnju jer su mediji potpuno krivo prenijeli što je rekao.

Jakirović je vodio Zrinjski dvije godine i s njim postigao povijesne uspjehe. Postavio je rekord uzastopnih pobjeda (13) u prvenstvu BiH te je 2022. osigurao naslov sedam kola prije kraja. U ljeto prošle godine je došao nadomak još jednog pothvata, grupne faze Konferencijske lige, ali je u play-offu ispao na penale od Slovana.

SportSport.ba, najjači sportski medij iz Bosne i Hercegovine, u današnjem tekstu piše kako je tom izjavom trener Dinama Sergej Jakirović “omalovažio Krunoslava Rendulića kako bi uzvisio sebe”.

“Jakirović je udario temelje današnjem Zrinjskom, ali teško se oteti dojmu da je ovom izjavom na neki način omalovažio i rad svog kolege Rendulića”, objašnjava SportSport.ba uz napomenu da je Jakirović nastupio “možda i previše prepotentno”.

Sada je stigao Jakirovićev odgovor u priopćenju.

“Nakon sinoćnje važne pobjede protiv Astane, imao sam priliku dati izjavu i za nositelja TV prava Arenasport. Osim osvrta na utakmicu Dinamo-Astana, upitan sam i o utakmici Zrinjski – AZ. Nažalost, danas mi je pristiglo puno poruka o kontekstu moje izjave s obzirom da je u velikoj većini medija objavljeno da sam rekao ‘Zrinjski je igrao hrabrije u drugom poluvremenu, baš kao kad sam ja bio trener’.

Takvo što smatram neopreznim pa čak i neprofesionalnim te malicioznim od dijela medija, pogotovo onoga koji je to prvi objavio. Kao što svi imate priliku vidjeti, izjava ima sasvim drugi kontekst. Netko nažalost u sjajnoj večeri za Zrinjski, želi kvariti atmosferu uvlačeći mene u tako ružne kontekste.

Ja sam ponosan na sve što je Zrinjski napravio dok sam bio glavni trener. Danas kolega Rendulić piše nove sjajne stranice klupske povijesti i nikada si ne bih dopustio da sebe stavljam u centar sinoćnje pobjede. Još jednom iskrene čestitke Kruni, momčadi i svim navijačima Zrinjskog. Svim srcem smo sinoć navijali za Zrinju! Nadam se da će i Dinamo i Zrinjski imati zapažene nastupe u ovogodišnjoj Konferencijskoj ligi”, napisao je Jakirović.